Crank Sports

Про цей бренд я дізнався з реклами на Facebook і продукція мене зацікавила. І дійсно – є певні унікальні властивості і реклама дійсно виявилася корисною в даному випадку.

e-Gel

Це поки що єдиний продукт бренду який я пробував. З першого погляду це звичайний “спортивний” гель (на сайті виробника – e-Gel Electrolyte Energy Gel | Crank Sports), але є суттєві відмінності.

По-перше, виробник говорить про найбільшу кількість вуглеводів серед усіх інших продуктів. По-друге, стосовно усього іншого (електролітів, мікро-елементів, тощо) теж заявляється вище ніж у будь-кого з конкурентів. І це при повній відсутності жиру, клітковини чи протеінів. Але головне (і це третє) у них на сайті є таблиця порівнянь з усіма відомими брендами-конкурентами (Energy Gel Comparison – GU, Roctane, Clif SHOT, Maurten, Stinger, Hammer, PowerGel and more (cranksports.com)). Наприклад у порівнянні з Maurten Gele-Gel vs Maurten Gel | Which is Better? (cranksports.com), або гелі SiSSIS Gel Comparison – Crank Sports. І чисто у числах цей гель виграє у всіх порівняннях.

Але крім технічної можливості зарядити максимальну кількість калорій та іншого в одну порцію виникають і практичні питання – розмір порції, консистентність, як це сприймає шлунок, скільки їх можна вжити впродовж скажімо 5 годин, смак нарешті.

Можу сказати, що для мене смак трошки хімічний, скоріше різкий, навіть трошки кислий але не настільки поганий щоб не можна було пару порцій з розривом в годину проковтнути. Я особливо сприймаю ці дві порції за 2 години нормально, а от чи зможу так само легко проковтнути третю – не певен. В цілому смак і консистенція мені подобаються більше ніж у Maurten.

Що стосується розміру порцій то вона доволі велики і сам гель дуже густий. Ним легко перемазатися і він навіть якийсь час лишається на зубах. В цьому плані гелі SiS мені подобаються значно більше.

Жодного разу я не відчував скільки небудь помітного приливу сил через 5-10 хвилин як це буває з деякими гелями. А отже усі виду цукру тут підібрано так, що працюють вони більш-менш рівномірно на протязі тривалого часу. І це добре.

В цілому для тих хто шукає максимально ефективне рішенні з калоріями/електролітами/солями – це варіант який варто спробувати.

І при ціні трохи більше за $1.50 за порцію цей гель виглядає дуже привабливим варіантом.

e-Fuel

Порошок (на сайті виробника – e-Fuel Electrolyte Hydration Drink | Complex Carbs, Low Sugar, All Natural (cranksports.com)) який дуже добре розчиняється і утворює кислувати-солодкуватий напій з сіллю, калоріями та електролітами. Перші кілька разів мені смак не дуже сподобався, але зараз звик і навіть трошки приємним можу його назвати.

Проте цей напій не є чимось надзвичайним і не виділяється як гелі з проміж конкурентів. Також на сайті так само можна його порівняти з продукцією конкурентів: e-Fuel vs Skratch Hydration Sports Drink Comparison. Maltodextrin or Simple Sugar?, e-Fuel vs. UCAN Sports Drink Comparison. Super Starch or Maltodextrin? і так далі.

Ціна $30 за банку (30 порцій) робить цей продукт доволі дешевим, а тому раджу спробувати – може сподобатися. А враховуючи його склад (низький цукор, сіль і так далі) це ще й одна з найкращих подібних сумішей в теорії.