Bose Sleepbuds II

З назви видно, що це навушники-вкладиші призначені для сну. І якщо для вас ця концепція не дивна то мушу сказати, що сам продукт через його специфіку та різні деталі є дуже дивним.

І перше мушу загадати, що ці навушники в мене вже більше півтора року на момент написання, але я все ще не можу вирішити чи це потрібний продукт, чи якась маркетингова вигадка не потрібна насправді. І причина чому я вирішив написати про ці навушники – огляд китайської підробки від Anker (Soundcore Sleep A20 — нові навушники для сну від Anker).

Дуже хороший огляд навушників можна знайти ось тут – Bose Sleepbuds II review | TechRadar. Я практично з усім погоджуюся, а далі перелічу важливі та дивні деталі:

  • Повна ціна на момент виходу складала $250, це неймовірно багато. І собі я дочекався знижку і купив за $200, але все одно вважаю, що це дуже дорого.
  • Комфорт – немає навіть з чим порівнювати. У Bose взагалі з комфортом неперевершено (принаймні для мене), і тут прямо якась нова вершина. При цьому навушники дуже пласкі і легкі (1.4 грами один) щоб можна було спати на боку і не мати через це ніяких проблем.
  • Шумоподавлення теж традиційно для Bose просто неймовірно. Навушники дуже добре перекривають діапазон людського голосу і побутової електроніки. Тобто стає дуже тихо. Я їх ніколи не тестував і не збираюся випробувати в будь-яких інших умовах крім спальні (ну може ще десь в подорожі спробую і тоді додам оновлення).
  • Навушники не можуть відтворювати аудіо. Так, це навушники для сну і музику через них не послухаєш. Проте вони можуть відтворювати “шуми” з невеличного набору. Для цього конкретний шум треба буде вибрати у додатку на смартфону і бібліотека там доволі дивна – наче і шум, але не білий шум. Якась музики місцями, торохтіння. Проте приємно.
  • Навушників нема на сайті виробника і знайти сторінку продукта можна лише через сайт підтримки (ось вона – Bose Sleepbuds™ II | Bose Support). Схоже навушники зняли з виробництва, але коли і чому не зрозуміло. До того ж їх досі можна придбати на Amazon – Amazon.com: Bose Sleepbuds II.
  • Додаток на смартфон для Android також відсутній в магазині Google і його можна встановити лише викачавши на смартфон apk (посилання є на тій же сторінці згаданій вище).
  • Відтворення шуму можна налаштувати щоб воно вимикалося через якийсь час (з інкрементом в 30 хвилин). Гучність також можна регулювати.
  • Жорсткий чохол на диво великий, дивно відкривається і при своїх розмірах має лише 30 годин додаткового заряду. Та і то мені здається неправдою.
  • Самі навушники мали б тримати більше 10 на одній зарядці, але з мого досвід цей час ближче до 6 годин.

В комплекті йде абсолютно не потрібна та не зручна сумочка для жорсткого чохла, кабель зарядки (USB-A в USB-C), та три розміри гумових накладок.

Що стосується того чи варто воно і чи став сон краще. Коротка відповідь – ні, якщо у вас поганий сон (а у мене від дуже поганий, читайте тут – Про сон, або скоріше про те як я не надто і люблю спати…) то він так і лишиться поганим, але буде поганим в тиші. Проте з іншого боку засинати трошки легше і особливо добре вони діють коли в середині для є можливість чи необхідність поспати 10-15 хвилин (це дуже усі сучасні лікарі радять). І на мою думку ці навушники більше корисні будуть тим хто не може спати без якихось шумів.