Saucony Triumph 21 RUNSHIELD

Перше, що варто зауважити – я великий прихильник Saucony і хоча модель Saucony Ride 15 мені не підійшла, проте одні з найкращих супер-кросівок Saucony Endorphin Pro, найкращі взагалі кросівки для швидкісних тренувань Saucony Endorphin Speed та чудова модель для випадку криги Saucony Peregrine ICE+ 3 займають свої почесні місця у моїй шафці з взуттям. Є прихильники і у легких, практично мінімалістичних Saucony Kinvara (мені теж ця модель скоріш подобається, але я надаю перевагу Endorphin Speed).

Тепер про цю модель. Власне тут буде йтися і про модель Triumph і про технологію RUNSHIELD яку до неї додано (про це нижче).

Отже Triumph є “максимальними” кросівками від бренду і призначені для повільного тривалого бігу, або бігу коли ногам треба дати більше м’якості у підошві – після змагань та складних тренувань. Але при цьому Triumph не є такими безумно м’якими як New Balance Fresh Foam More. Це кросівки де “багато” підошви, і вона навіть достатньо пружна, проте нога в них не в’язне як в подушці.

З першого використання звертаєш увагу на комфорт як тільки лише одягаєш кросівки – не сама лише підошва, але і верх, і пом’якшений язичок, і додана м’якість навколо гомілки. Кросівки просто приємно носити і я в них якийсь час з задоволенням просто ходив.

Що стосується бігу, то кросівки дуже приємні під час повільного та середнього темпу – просто про них забуваєш не зважаючи навіть на те, що вони не найлегші (280 грамів).

Я в цих кросівках бігав і довші швидші інтервали та короткі швидкі. І хоча кросівки не заважають прискоренням, проте у них нема відчуття швидкості і постійно треба зосереджуватися на тому щоб тримати темп. Тому якщо ви шукаєте модель в якій і повільно бігати і прискорення робити буде приємно то це не вона (раджу спробувати ASICS Novablast 3).

Найбільше мені мабуть не подобається підйом у 100 мм – це дуже багато і незрозуміло для чого стільки. Вірніше зрозуміло – новачки люблять високий підйом бо їм тоді легше “перекачуватися” з п’яти на носок. Але для мене по перше забагато матеріалу під п’ятою, а головне після приблизно 45 хвилин бігу починають затікати пальці (не так погано як це було з Nike ZoomX Invincible, але все ж таки відчуваю).

Тепер стосовно RUNSHIELD – це водовідштовхуюча технологія Saucony. Це не Goretex, тобто за якийсь час кросівки мають промокнути. Але я бігав і в сильний дощ, і по калюжам іноді і ноги лишалися сухими. При цьому RUNSHIELD не є таким жарким як Goretex. І ось саме через цю комбінацію я і купив цю модель – коли дощ не надто сильний і бігати швидко багато не треба за планом тренування. А на дуже сильний дощ у мене є Brooks Ghost 14 GTX які хоч і не промокають, але і як кросівки дуже якісь кривенькі (наче дерев’яна підошва і відчуття що вони ось-ось злетять з ноги).

На сайті виробника – Men’s Triumph 21 RUNSHIELD – Running | Saucony.

При повній ціні в $170 (я брав з якоюсь знижкою, але не пам’ятаю деталей) де $10 додано за RUNSHIELD ці кросівки знаходяться на тому ж приблизно ціновому рівні, що подібні моделі конкурентів. Вирізняються комфортом, водовідштовшуванням і будуть хорошим вибором для новачків та тим кому треба бігати довго та/або повільно.