Precision Fuel & Hydration

Відносно новий бренд (сайт – Precision Fuel & Hydration Electrolyte and Energy products) спортивного харчування який робить наголос на правильно підібраному балансі калорій з іншими потрібними атлету елементами як під час змагань, так і для тренувань, а також до і після ось цього усього.

Бренд доволі вдало рекламує себе на популярних зокрема серед триатлетів майданчиках і має кілька відомих професіоналів які показово користуються їх продукцією.

PF 30 Chew

Це мабуть найкращі “жувальні” передстартові калорії з усіх, що я їх пробував (порівнюю з Sport Energy Chews, Clif Shot Bloks, Cytomax Energy Drops та PowerBar Energy Blasts). Зовні, на дотик і навіть по смаку ці майже кубики нагадують лукум, лише без горіхів.

Вони приємні на смак, доволі великі, але легко жуються, трохи липнуть до зубів, але швидко тануть в роті. Не липнуть до рук і не тануть в них. Зверху присипані цукровою пудрою, але дуже легко.

Я їх їв як на вело так і перед тренуванням за якийсь час і вони не створюють якоїсь важкості.

Головний недолік – упаковка. Вона красива і наче зручна, але коли пробуєш її відкрити це ніколи не виходить просто. Важко розірвати обгортку, потім важко витягти з неї ті кубики. Якщо буду їх колись їсти під час змагань то буду зберігати вже розпакованими щоб легше їх брати на трасі.

Коштують вони по $1.25 за кубик, що наче і не дешево, але з іншого якщо саме це варіант добре працює то люди готові за нього платити.

На сайті виробника – PF 30 Energy Chew – Original by Precision Fuel & Hydration.

PF 30 Gel / PF 90 Gel / PF 300 Flow Gel

Доволі приємний гель який сильно нагадує консистенцією та видом Maurten Gel, але має значно слабший смак який практично миттєво зникає. І здається, що таких можна вжити дуже багато, але коли я на змаганнях їх на вело ковтнув три штуки впродовж двох годин то мені вже на них і дивитися не хотілося.

Проте гель не треба змивати водою, він не відчувається важкістю у шлунку і взагалі з усіх гелів, що я їх поки що пробував має найнепомітніший слід.

Ціна в майже $3 за порцію (на сайті виробника – PF 30 Energy Gel by Precision Fuel & Hydration) – це дуже дорого. Проте якщо воно для вас працює і саме таких гелів ви можете їсти скільки треба, то особливого виходу і нема.

Варіація PF 90 – це просто 3 порції в одній упаковці, що зручно під час змагань (можна вживати порціями) та трошки не так дорого (виходить майже на $1 дешевше за порцію).

А PF 300 Flow крім ще більшої кількості порцій також має більше рідини в собі, що додатково усуває необхідність запивати гель водою як це радять нутріціоністи і спеціалісти зі спортивного харчування робити після будь-якого гелю.

Додатково PF 300 Flow можна придбати у виробника зі спеціальною пляшкою чи флягою які зроблено так, що гель не липне до їх стінок. Тобто теоретично можна вжити весь гель під час руху.

PF 30 Caffeine Gel

Вирішив описати цей гель окремо від PF Gel тому що він має деякі відмінності на смак і для мене не є тим самим гелем, лише з кофеїном.

Смак різниться тим, що гель здається більш поживним і не таким рідким. Є навіть якась гіркота, але при цьому приємна. І так само легко його ковтати і він не відчувається важким у шлунку.

Доза в 100 мг кофеїну починає діяти не одразу (на відміну скажімо від кофеїнової версії Sis Enegry Gel), а непомітно і поступово. Проте вже за 10 хвилин відчуваєш ефект який не такий сильний в порівнянні з іншими продуктами, але суб’єктивно триває довше.

Я цей гель вживав як під час тренувань (дуже добре!) так і під час змагань – і на змаганнях коли вже сильно виснажений може бути трохи недостатньо ось цього кофеїнового поштовху, або занадто довго його чекати.

PH 1500

Електроліти і практично без калорій. Такі продукти призначені в першу чергу для запобігання зневоднення і по суті містять в основному сіль. І ось ці пігулки з 1500 мг содіуму (на 32 унції води) на смак на диво не здаються солоними взагалі. В цілому це дуже хороший варіант для тих кому потрібна сіль (або через те що з потом виходить її багато, або через високу температуру повітря під час тренування/змагань), а шлунок та смакові рецептори не дуже добре на сіль реагують – тут таких проблем не буде.

При ціні в $12 за 10 таблеток це мабуть дорого, але платите ви за зручність і за той самий ефект, що солі тут достатньо багато в одній порції, а ні язик ні шлунок цю сіль не ненавидить.

Проте мені особисто на смак більше подобається LMNT Elemental Labs.

На сайті виробника – PH 1500 electrolyte drink – 3x stronger than typical sports drinks! by Precision Fuel & Hydration (precisionhydration.com).