Endorphin Speed 3 RUNSHIELD

Для тих хто трохи знається на бігових кросівках скажу одразу – ні, це не те саме що Saucony Triumph 21 RUNSHIELD, хоча вони дуже схожі ззовні. Це дві різні моделі як за будовою, так і за призначенням та відчуттями під час бігу.

Лінійка Speed призначена для швидкісних тренувань, темпового бігу та навіть для змагань. Так звані супер-кросівки для тренувань (на відміну від просто супер-кросівок які призначені виключно для змагань). Вони легкі, мають пружній матеріал підошви, перекат на носок з яким простіше тримати високий темп і навіть пластину в підошві (пластикову, не карбонову). Ця модель є продовженням лінійки в попередня версія (Saucony Endorphin Speed 2) є моє улюбленою для швидкісних тренувань і можливо найкращими кросівками на сьогодні взагалі якщо треба обмежувати вибір до однієї моделі.

Додатково це модель з захистом від вологи RUNSHIELD про яку я вже згадував в огляді на Saucony Triumph 21 RUNSHIELD, але не проти написати ще кілька слів. Ця технологія не робить верх таким щільним та менш гнучким як Gore-Tex, можна навіть не зрозуміти, що є якийсь захист – просто не сітка. Я бігав в цій конкретно моделі в легкий дощ по напів-розталій кризі (підошва слизька, не раджу) і ноги лишилися сухі. А от коли пробіг півтори години по сильній зливі яка не вщухала весь час то носки кросівок таки промокли, але при цьому весь кросівок не став мокрим з середини. Тобто технологія працює, але не захищає від води повністю.

Кросівки добре сидять на нозі, щільний матеріла верху та навіть трошки утеплення додають відчуття комфорту, але ніяк не обмежують. Язичок тоненький, але теж при цьому має прошарок утеплення.

На відміну від Saucony Endorphin Speed 2 ця модель не відчувається такою жвавою і пружною. Можливо зміни в матеріалі та геометрії підошви, але може бути і що додавання утеплення та RUNSHIELD спричиняє такий ефект.

Проте це дуже класна модель на випадки коли погода переважно дощ та калюжі, а треба бігати швидкі інтервали для яких Saucony Triumph 21 RUNSHIELD надто повільні, Saucony Peregrine ICE+ 3 надто зимові, а Brooks Ghost 14 GTX занадто дубові. Можна звісно такі тренування робити на тренажері, але якщо тренування тривале то це психологічно не найкраще рішення щоб регулярно так тренуватися.

Повна ціна моделі складає $180 (на сайті виробника – Men’s Endorphin Speed 3 RUNSHIELD – Running | Saucony), що може здатися забагато. Але на сьогодні супер-кросівки для тренувань в середньому коштують $160, плюс RUNSHIELD додає до ціни. Я купив зі знижкою в 10% (мав купон) і ціну вважаю виправданою якщо порівнювати з подібними моделями інших брендів.