Asics Gel-Nimbus Lite 2

Одразу після виходу цієї моделі вона була надзвичайно схвально сприйнята публікою і багато оглядачів назвали цю модель найкращими біговими кросівками “для усього” 2021-го року. І досі популярність цієї моделі дуже висока і саме цю модель найчастіше згадують коли мова йде про яку модель варто вибрати якщо це буде єдина бігова пара.

На мою думку ці кросівки підійдуть найкраще тим хто вже бігає якийсь час, має непогану техніку та в цілому вже не є початківцем. Для початківців же я вважаю кращим вибором буде щось подібне до Brooks Ghost (Brooks Ghost 3).

Модель ця має надзвичайно просту конструкцію підошви – це по суті один прошарок м’якого матеріалу який добре пом’якшує удари об землю. І в цьому сенсі Nimbus Lite дуже подібні до Brooks Launch (Brooks Launch, Brooks Launch 5). Підошва дуже м’яка і це відчутно на кожному кроці, але при цьому вона доволі тоненька і тому також відчуваєш дорогу дуже добре. Тобто якщо неправильно ступати то таки можна ноги відбити. Але якщо бігти більш-менш правильно то кожен крок буде пом’якшено.

Але і правда те, що ці кросівки підійдуть для усього – я бігав в них відносно довгі повільні пробіжки, довгі інтервали, та навіть короткі швидкі інтервали. І кросівки як мінімум не заважають бігти у будь-якому темпі. На мою думку найкраще кросівки себе показують саме на довгих відрізках з не надто високим темпом, але також погоджуся – якщо треба мати лише одну пару для усього то це саме та модель на яку треба дивитися.

Верх абсолютно не заважає і про нього забуваєш – сидить він достатньо щільно щоб стопа не “плавала”, але і не в обтяжку щоб це спричиняло дискомфорт. Доволі великий і довгий язичок проте достатньо м’який та теж непомітний.

Система шнурування не найкраща, але мені доволі швидко вдалося підібрати як саме мені їх шнурувати щоб не робити це кожного разу.

І трошки характеристик:

  • Ціна – $130, це дуже добре за модель яка все вміє і яка достатньо комфортна.
  • Вага – 272 грами, не важкі, але і не найлегші. Для щоденних кросівок це дуже хороша вага.
  • Підошва – 8 мм підйом, але що він такий високий не відчувається.
  • На сайті виробника – https://www.asics.com/us/en-us/gel-nimbus-lite-2/p/ANA_1011B373-021.html.