Saucony Kinvara 10

Ці кросівки можна знайти в кожному огляді бігових кросівок з найкращими відгуками і рекомендаціями. Як правило про них пишуть, що це легкі, швидкі, але не занадто полегшені кросівки. І радять їх для швидкого бігу на довгі дистанції і як найкращий вибір для любителів на пів-марафони та марафони. В цьому сенсі вони мені нагадують легендарні Brooks Launch першої моделі які дійсно були феноменальними кросівками для марафону для любителів.

Отже поглянемо на деякі характеристики:

  • Ціна: повна ціна складає $110, але багато де можна знати знижки. Я, наприклад, отримав купон на $30 від Strava на цю модель. І оскільки на момент написання виробник вже пропонує 11-ту модель ціна на 10-у вже опустилася до $80/
  • Вага – 221 грам.
  • Підйом: п’ята – 23 мм, носок – 19 мм, різниця – 4 мм.
  • Підошва EVA, в один прошарок (трошки захисної гуми на п’ятці).
  • Верх – щільна сітка, не просвічується.
  • Середньої товщини язичок, не совається взагалі.
  • На сайті виробника – https://www.saucony.com/en/kinvara-10/35940M.html.

Перше враження від цих кросівок – легкі, хочеться швидко бігти, але щось занадто тверда підошва. І власне це відчуття трошки надмірної твердості підошви так і не зникло навіть після більше 100 набіганих у них кілометрів. Але я призвичаївся і мені вони почали подобатися.

В цих кросівках дійсно можна навіть змагатися на дистанції від 10 км до марафону, але я все одно думаю, що для початківців кращим вибором буде Brooks Launch 5. Саме через жорсткість підошви. Але якщо в Launch легко бігти розслаблено і треба трошки примушувати себе бігти швидше, то в Kinvara однакові відчутя як коли біжиш повільно, так і коли прискорюєшся.

Кросівки дуже добре виглядають, але не думаю що в них буде комфортно просто ходити. Вони доволі щільно облягають ступню, ніде нічого не совається, язичок сидить на місці і повороски ніде занадто не тиснуть. Коротше дійсно хороші кросівки для свого призначення.