Brooks Launch 5

Призначення та характеристики

Кросівки спрощеної конструкції як верха так і підошви для помірковано швидкого бігу та помірковано дальніх дистанцій. Розраховані на любителів.

Характеристики:

  • Ціна – від $60 до $150. Ціна залежить від розміру та кольору.
  • Вага – 261 грам (9.2 унцій).
  • Підйом підошви – 10 мм.
  • Цільний верх, м’який язичок.
  • Спрощена підошва – 2 прошарки плюс захисна гума.
  • На сайті виробника –
    https://www.brooksrunning.com/en_us/brooks-launch-5-mens-running-shoes/110278.html.

Загальні враження

Свого часу першу модель цих кросівок (Brooks Launch) я вважав (і досі вважаю) найкращими кросівками для непрофесійних марафонців. На жаль ту модель було дуже давно знято з виробництва. Через постійні прохання покупців модель таки повернули через деякий час, але то вже були зовсім інші кросівки.

Стосовно цих кросівок – вони мені подобаються. Головна їх характеристика – вони прості.

Тобто до них не треба звикати, у них нема нічого незвичного і ведуть вони себе саме як очікуєш від усереднених “непоганих” кросівок.

Підошва має якраз той самий усереднений підйом та м’якість. При цьому кросівки не настільки м’які що у них не можна прискоритися.

Комфортний м’який верх може стати проблемою у жарку погоду.

Кросівки добре показують себе як на асфальті так і на гравієвих доріжках. Так само добре себе ведуть на грунті. Хоча звісно трейловими їх ніяк назвати не можна і я не раджу бігати в них в лісі, по пустелях, камінню чи снігу.

І власне ось ця повна очікуваність відчуттів яка і справджується є головною рисою цих кросівок. Вони підійдуть тим хто шукає прості і легкі кросівки для довгого повільного бігу, іноді з прискореннями, але при цьому не хоче ризикувати з мінімізованими характеристиками.

Оцінки:

Оновлення після 600+ кілометрів.

Отже кросівки довелося нарешті викинути. При цьому верх виглядає і досі як новий, підошва ледь трохи стерлася на центрі передньої частини стопи і трохи більше на зовнішній стороні п’яти. Мені здається ще кілометрів 100, або і більше можна було б вибігати.

Проблема ж вилізла у п’ятці – пластикова чашка як оточує п’ятку на одному кросівку якимось чином змістилася вбік, вилізла з оточуючої м’якої прокладки і врізається в стопу прямо під кісткою щиколотки.

Виробник говорить по 640 км після яких треба кросівки викидати. У мене майже так і вийшло.