Anker Soundcore Liberty

Призначення та характеристики

Істинно безпровідні навушники захищені від бризок, поту та пилу, тобто призначені в тому числі для спорту.

Цікаво те що Anker продає ці навушники під брендом Soundcore і навіть на сайті Anker ви не знайдете згадки про цю модель.

Характеристики:

  • Ціна: повна ціна складає $80, але от прямо зараз коли я це пишу на Amazon є скидка аж до $50.
  • Навушники не мають проводу.
  • В комплекті йдуть насадки у вухо чотирьох розмірів (XS, S, M, L) та крильця теж чотирьох розмірів.
  • Протокол підключення – Bluetooth 5.0.
  • Вбудований мікрофон.
  • Захист – IPX5. Тобто навушники не бояться ні сильного дощу, ні поту.
  • Заряду має вистачати на 3.5 години. Можу підтвердити що 2 години навушники тримають без проблем, довше їх за один раз не використовував.
  • Жорстикий чохол одночасно є і зарядною станцією і забезпечує ще 3-4 повних зарядів (9 годин). Сам чохол має індикатори рівню заряду і роз’єм micro-USB.
  • На сайті виробника – https://www.soundcore.com/products/variant/liberty-lite/A3901011.

 

Враження від використання

Комфорт. Навушники добре сидять, їх легко вставляти і вони потім не рухаються взагалі навіть коли я бігаю в них. З часом вони можуть трошки почати дратувати, але ніяких болісних відчуттів у вухах не виникає і я кілька разів провів у них 2 години без проблем.

Самі по собі вони добре ізолюють зовнішні шуми, хоча і не повіністю.

Якість звуку дуже хороша як для навушників за таку ціну. Звук чіткий і розбірливий і мабуть єдине місце до помінто проблему одразу це бас – він тут розмазаний і не виразний. Але звучать вони хоча і не так добре як дорожчі в кілька разів Samsung Gear IconX 2018 чи JayBird BlueBuds X Sport, проте і не так погано як Creative Outlier Sports за приблизно ту ж саму ціну. Я навіть скажу що якщо у вас обмеження в бюджеті, але вам дуже хочеться спробувати чи просто використовувати істинно безпровідні навушники то ось ця модель буде найкращим вибором на сьогодні.

Такж треба сказати що є така проблема як “гупання” яке віддається у вухах коли бігаєш (при ходьбі такого нема) в цих навушниках. Через те що вони сидять у вухах і мають велику площу дотикання кожен удар ногою по землі віддається наче не гучний удар в барабан. З часом до цього звикаєш, але одразу дуже помітно. Повторюся що це гупання не надто гучне, а якщо у вас хороша техніка бігу то може бути і відсутня взагалі.

Управління навушниками на жаль не дуже зручне. Перше це те що гучністю керувати за допомогою самих навушників не можна взагалі. Кожен навушник має кнопку що займає усю бокову поверхню і натисканням на неї здійснюється операції програвання/пауза та приймаються дзвінки. Є ще подвійні натискання наче, довгі натискання, але я нічим з цього не користуюсь. Головна причина – з кожним натисканням кнопки навушник залазить глибше у вухо і це не надто приємно. Ну і плюс запам’ятовувати ці комбінацію не хочу.

 

Щоб розв’язати пробелему керування гучністю я купив собі Scosche TapStick, про нього буде окремий огляд.

Приєднання здійснюється доволі просто і навушки автоматично приєднуються до смартфону, лише це може зайняти на кілька секунд довше ніж у дорожчих моделей. Але ніяких проблем у мене не виникало. Якість з’єднання доволі хороша і “розриви” у музиці трапляються дуже не часто. Приблизо раз на 100 пісень, а то і рідше.

Якість дзвінків при цьому дуже погана. По-перше, поганий і шумний звук, а, по-друге, мікрофон теж передає слабкий і шумний голос. Іноді буває так погано що простіше відключити навушники і просто поговорити у телефон щоб не орати все по кілька разів.

Розміри самих навушників доволі адекватні, з вух далеко вони не стирчать. Розмір чохла міг би бути меншим трохи, але його розміри теж для мене не були проблемою ніколи і в кишени шортів чи штанів чохол поміщується нормально. От тільки у нагрудну кишеню рубашки чи кофти помістити чохоло навряд чи вийде, ну або виглядати це буде дуже дивно.

Моє найбільше нарікання крім відсутності управління гучністю в тому що нема “пінних” насадок Comply Foam на ці навушники мого розміру. Є насадки розміру M, але мені вони замалі.

Висновок. У підсумку маємо майже ідеальний компроміс ціни-якості і хороший вибір для транспорту та спорту.

Оцінки: