goodr

Хочу згадати про цей бренд і їх продукцію – бо як на мене вони варті уваги. Це бренд окулярів, але є нюанси.

В першу чергу продукція цієї компанії націлена на ринок дорогих і модних окулярів, а також дорогих спортивних окулярів. А відрізняються вони тим, що пропонують неймовірну низьку ціну і дуже пристойну якість.

Взагалі бренд почав з моделі яка коштувала $25 і яку різні спортивні видання почали радити як повноцінну альтернативу окулярам за $250. Зараз вже вони випускають багато різних моделей (сайт – goodr sunglasses) і можна підібрати як модель так і кольори до самих безумних.

Ми теж спробували собі пару моделей: одну класичну “авіатори” та іншу спортивну “на пів-обличчя”. Перше, що варто відзначити – окуляри неймовірно легкі. Настільки легкі, що можна забути коли їх носиш. А це також означає високий комфорт.

Під час бігу окуляри не соваються, не стрибають, не пітніють. Коротше для спорту вони теж нормально підходять.

Що стосується “якості зображення” то тут є нюанси. Одразу скажу – в них добре усе видно, не мутно, затемнення якісне. Але в дорогих окуляра як Oakley EvZero Path чи Rudy Fotonyk та Rudy Rydon Golf (і навіть в дешевших Tifosi Podium) лінзи підібрано для конкретного спорту і вони підвищують контрастність. Наприклад для вело спеціальне скло зробить тріщини та калюжі на асфальті більш помітними. А скло для гольфу дозволяє розрізнювати нерівності рельєфу вкритого однаково зеленою травою. В окулярах же від goodr є просто затемнення. І якщо ви несетеся по сірому асфальту то можна не помітити якісь тріщини чи ямки і таке інше. Тому я би особисто на вело б їх не використовував. А от для бігу вони чудові.