Aliens / Чужий 3 (2018)

Комікс за сценарієм Вільяма Гібсона (батька кібер-панку) якого найняли написати сценарій для цього фільму. Але сценарій не сподобався студії і його згодом переписали на станцію-тюрму і ось те все що є у фільмі.

Тому в першу чергу цікаво подивитися яким би міг бути фільм – Гібсон хотів продовжити оповідання у всесвіті Чужого як він це розумів. І навіть розширив цей всесвіт – різні фракції людства (умовно комуністи та капіталісти), заборонені військові технології і таке інше.

За коміксом корабель з Ріплі, андроїдом Бішопом, дівчинкою та десантником (які врятувалися в кінці фільму Чужі, він же Чужий 2) опиняється у ворожому секторі космосу. І через інтриги та маніпуляції Чужий знову виривається, але цього разу його ДНК якимось чином перемішується з ДНК заражених людей і створює монстрів.

Намальовано все дуже добре, мені сподобалося. Головна ж моя претензія до книги – жодну тему не розкрито повністю, все якось швидко, поверхнево і навіть сумбурно. До того ж обсяг книги як мінімум вдвічі менший ніж мало б бути для розкриття показаного світу та подій з чужим та людьми. А так по сторінці між фракціями, купа дійових осіб, раптом перестрілки і бійки, вибухи, всі загинули, космос…

Якість українського видання (від “Видавництва”) на висоті.

Оцінки: