Jabra Elite Active 75t

Одразу скажу, що попередня модель Jabra Elite 65t є і досі моїми улюбленими безпровідними навушниками і до старішої моделі я згодом і повернувся. А цю нову модель використовує Олена і дуже нею задоволена.

Кілька важливих відмінностей (важливих для мене) у порівнянні з 65t:

  • Навушники стали помітно менше – це і добре (вони не так позначають свою присутність у вухах), але і гірше одночасно – тепер вони перекривають менше зовнішніх шумів.
  • Кнопка-важель для регуляції гучності (яка є однією з причин чому саме 65t я і досі вважаю найкращими безпровідними навушниками для спорту) стала просто кнопкою і регуляція гучності відбувається утриманням пальця на лівій (тихіше) чи правій (гучніше) кнопці. І відповідно гучність має плавно змінюватися. Але у мене не завжди виходить це робити плавно і я би надав перевагу схемі “натискання – зміна”.
  • Коробочка в якій зберігаються навушники тепер має безпровідну зарядку, що зручно. Сама коробочка стала менше, а батарея тримає заряд довше. І ще з micro USB тепер перейшли на USB-C.

Стосовно звуку – мені здається він лишився рівно таким же. Принаймні я різниці не помітив. А от активне шумоподавлення стало значно краще. Проте я все одно надаю перевагу пасивному шумоподавленню, а отже більший корпус 65t працює для мене краще.

На сайті виробника – https://www.jabra.com/bluetooth-headsets/jabra-elite-active-75t.

Що стосується ціни то вона складає $270, що в принципі те саме, що просять інші виробники за подібного рівня навушники. Мені ж вдалося дочекатися акції і купити їх за $110, що просто неймовірно хороша ціна враховуючи якість, комфортність, функціональність та фантастичний звук.

UPD від 2023/02/26: власне як я і написав вище для бігу ця модель мені подобається значно менше ніж попередня. А от коли я почав її використовувати в качалці то тут все помінялося. По-перше, звук коли йде з телефону, а не з годинника таки кращий – він і глибший, і більш (але не надмірно) насичений і дуже добре чути усі деталі. І друге – навушники дуже комфортні і не заважають абсолютно ніяк. Тримаються дуже добре. Довго тримають заряд і мають достатній запас в чохлі – можна на кілька тижнів забути їх в сумці з якою ходиш в зал.