Venzo VPT

Я не те щоби сильно вмів (та і не дуже хочу) щось там робити зі своїми велосипедами, але такі прості речі як підрегулювати кути та висоту сідла, переставити колеса і подібне звісно роблю сам. І в дорогих велосипедах на усіх тих болтиках як правило вказано з яким максимальним зусиллям їх треба закручувати. А вказано це для того, щоб не пошкодити карбон з якого зроблено рами та інші елементи.

Звісно є інструменти вже розраховані на певне зусилля (при докладанні більшого вони просто прокручуються). Але ось цей інструмент поєднує в собі комбінацію різних розмірів ключів та можливість налаштувати зусилля.

Все дуже просто – ручкою накручуєш необхідну кількість Н’ютон-метрів, перекиним перемикачем встановлюєш будеш відкручувати чи закручувати, ставиш потрібну насадку і вперед.

Крім того, що тепер можна не боятися недокрутити чи занадто сильно закрутити перевагою ще є й те, що ключ не треба виймати-вставляти – він прокручується в одну сторону і зусилля докладається лише в іншу.

При ціні в $60 може здатися занадто дорогим, але я користуюся вже багато років і дуже задоволений. Ніяких нарікань ні на зручність, ні на точність, ні на якість. Дуже раджу.

Дав би лінку на сайт виробника, але він у них страшено кривий, тому краще дивіться характеристики на Amazon – https://www.amazon.com/Venzo-Bicycle-Torque-Wrench-Socket/dp/B00811WQT8.