Альтернативи капсулам Nespresso

Передмова

Колись я писав про нашу кава-машину від Nespresso і про те як вона нам подобається. Вона нам і досі подобається. Але одним з негативних моментів можна назвати доволі високу ціну капсул: найдешевші на момент написання коштують по $0.75, а деякі вже обійдуться більше ніж в $2.

Ми випробували вже деяку кількість альтернатив від інших виробників і побачили, що більшість з них є повним непотребом – капсули мнуться за застрягають в машинці, вода та пар подаються мимо і сама кава не смачна аж жах. Проте з часом ми знайшли кілька доволі непоганих дешевших замінників і про них я і буду далі писати (пост буде з часом оновлюватися).

Pete’s Coffee Espresso Variety Pack

При ціні в $29 за 40 капсул кожна порція обходиться в $0.62. Ми на них підписані на Amazon, тобто з якоюсь періодичністю під дверима у нас з’являється посилка з ними :)

Самі капсули дуже якісно зроблено. Вони алюмінієві як і у Nespresso і не гнуться, не зминаються і їх можна здавати в переробку.

Промарковано їх міцністю від 8 до 11, що доволі близько до моєї оцінки, але все ж таки їхні оцінки трошки завищені – у Nespresso вже 10 занадто міцна для мене.

Що стосується смаку то він простіший і трошки гіркіший за оригінальні капсули. До того ж у смаку відсутня кислинка яка мені особисто подобається в каві. В цілому смак грубіший за орігінальні капсули і слабший аромат. Але і те і інше приємні все одно.

Враховуючи ціну дуже задоволений цими капсулами (чому і підписаний на них).

Капсули на Amazon – https://www.amazon.com/gp/product/B07D5F7F2K.

Starbucks by Nespresso

Така колаборація між Nespresso та Starbucks подарувала нам трошки дешевші капсули (ми купуємо в Costco) – близько 50 центів за капсулу.

Капсули самі дуже якісні і не відрізняються практично від капсул Nespresso.

На смак (ми купуємо набори з 6 пакунків в яких 4 різних смаки) кава ця трошки “пласкіша” в тому сенсі, що не смак більш усереднений – просто виразний смак кави. Але не настільки усереднений щоб не відчувати різницю між варіантами в наборі. Також кава ця не надто міцна.

Що стосується аромату то він тут слабенький і його не можна розрізнити для різних варіацій.

Як на мене то це найкращий варіант отримати щось близьке до оригінальних капсул, але трошки дешевше.

На Amazon – https://www.amazon.com/Starbucks-Nespresso-Variety-Favorites-Count/dp/B07Q6NF8DL.

L’OR Espresso

Доволі посередня на смак кава, але капсули мають дві переваги:

  • їх зроблено з алюмінію і тому вони чудово працюють як і оригінальні капсули. За таку ціну (нижче) ці капсули значно краще ніж усі альтернативи у пластику який жмакається, ламається і працює через раз.
  • Ціна – $28 за 50 капсул, що робить їх ідеальним кандидатом на звання “найкраще за малі гроші”. Тобто вони достатньо дешеві щоб погодитися з таким смаком, але і не настільки погані щоб закликати їх не купувати.

Що стосується саме смаку то у цих капсул він дуже простий і прямолінійний – переважно усе що можна відчути це гіркота, певною мірою навіть приємна. Але ніяких нюансів, присмаків чи ароматів. Дешево і функціонально.

Volcanica Coffee Espresso Capsules

Найкраще ці поди можна охарактеризувати як надзвичайно посередні. З першими ковтками навіть можна сказати, що кава дуже погана, але чомусь під кінець кожної чашки її пити легше і навіть щось трошки смачного можна знайти.

У кави з цих подів практично відсутній аромат, але якщо дуже сильно принюхуватися то можна щось зловити. І це не надто приємний запах – трошки горілого і трошки хімічного у ньому є.

Щодо смаку то він дуже простий – лише одна гіркота без будь-яких додаткових ноток. І при цьому одночасно здається, що напій вийшов якийсь водянистий.

Хоча ці поди і коштують вдвічі менше за оригінальні та на третину менше за Pete’s та Starbucks я їх все одно не раджу.

Єдине хороше в цих подах – вони алюмінієві і якісно зроблені.