Tifosi Roubaix Fototec

Характеристики

Спортивні окуляри (біг, велосипед) з технологією fototec – це просто не що у нас називають “хамелеони” (тобто окуляри темнішають при яскравому світлі). Справа в тому що є кілька різних способів досягти такого ефекту і у Тіфозі технологія ця називається саме так. Існують також моделі без фототек, вони вдвічі дешевше. Також варто зазначити що в комплект входить хороший чохол.

Тепер основні характеристики:

  • Ціна: повна ціна складає $70, але можна знайти на розпродажах в інтернет-магазинах за $40.
  • Фіксовані лінзи.
  • На сайті виробника – відсутні.

;)

 

Враження

Головне це те що лінзи міняють затемнення в залежності від освітлення. У найпрозорішому режимі вони затемнюють приблизно на 10%, може навіть менше. У найтемнішому – на 50-60%. Тобто у дуже сонячний день їх може бути недостатньо.

Найдоцільніше цю модель використовувати у приблизно таких сценаріях:

  • при поганій погоді – мало сонця, дощ, туман, тощо.
  • коли ви починаєте ще при нормальному освітленні, а закінчуєте коли вже темнішає. Ну або навпаки – починаєте затемно, закінчуєте коли вже світло.
  • На гірському велі у лісі – освітлення міняється дуже часто від повної темряви під деревами до відкритих галявинок. І окуляри з хорошим затемненням в таких умовах будуть зайві.
  • у приміщенні де дуже дмуть кондиціонери – захистити очі від пересихання.

Якщо ж говорити про недоліки то я можу згадати лише два, та і то вони не надто суттєві:

  1. Ця модель “тугіше” сидить на голові у порівнянні з іншими моделями виробника (Tifosi Podium, Tifosy Vogel). Але це буде зручно якщо присутня помітна тряска (гірський байк як приклад). Проте на шосейному байку на рівному асфальті вони можуть з часом почати муляти.
  2. Лінзи трохи меншого розміру ніж у інших моделей виробника. І хоча розмір доволі стандартний як для інших подібних окулярів мені особисто подобаються більші лінзи які закривають очі навіть від бокового вітру.

Оцінки: