Kurt Kinetic Road Machine

 

Ціна

На момент покупки (це було 4 роки тому) я заплатив щось близько $250 по акції (повна ціна складала $350). Зараз вже випускається друга версія яка доступна за ті самі $$300-370.

Призначення та характеристики

“Домашній” велотренажер з рідиною всередині (якась важка олія). Заднє колесо велосипеда фіксується в зажим і до нього прикладається гвинтом металевий валік який і створює супротив. Масляне наповнення (існують ще тренажери з пропелерами де супротив додається повітрям) гарантує більш-менш одноманітне навантаження при різних швидкостях.

Ключові характеристки:

  • супротив від 5 до 3000 ватт
  • масляна рідина дає однаковий супротив при різних температурах і швидкостях
  • радіатор для охолодження
  • вага 13.3 кг
  • В комплекті йде спеціальна вісь для заднього колеса щоб не пошкодити ту що використовується для поїздок

 

Враження від використання

Перший рік після покупки ми обоє доволі активно користувалися цим тренажером, а потім він простояв до недавнього часу в гаражі. Нещодавно почали крутити його знову і маю сказати що ми задоволені своєю покупкою.

Тренажер компактний, складається, транспортабельний при необхідності, дуже тихий для свого класу (а вони як правило дуже шумлять, навіть масляні) і якість виготовлення і матеріалів нарікань не викликає.

Оцінка на Amazon – 4.8/5 (http://www.amazon.com/Kinetic-Kurt-Machine-Bicycle-Trainer/dp/B000BNCA0Y), моя оцінка – 8/10.

Недоліки

Усі перелічені нижче недоліки насправді є просто особливостями які треба враховувати.

Перше це те що тренажер їсть шини дуже швидко і тому я рекомендую або використовувати старі вже шини, або ще краще додаткове колесо зі спеціальною шиною для тренажера.

Другий недолік це те що ніяких данних з цього тренажері зібрати не вийде – це модель не того цінового класу і виставляти супротив завжди доведеться дуже приблизно. Хоча можна купити спеціальний поверметр від виробника за $75 він, проте, не підтримує протокол ANT+ і лише вміє працювати з деякими телефонами типу iPhone по bluetooth. Краще вже покладатися на власний поверметр якщо є такий.

Третій, не надто суттєвий недолік в тому що цей тренажер на надто зручний для клаймбінга (це коли педалі крутять стоячи), і хоча це можна робити проте треба бути обережним щоб не пошкодити раму і колесо (звісно якщо накручувати великий кілометраж). Для клаймбінга існують біль просунуті моделі у цього ж виробника.

На сайті виробника

Новіша версія тренажера – https://kurtkinetic.com/products/kinetic-road-machine/