RoadRunner–мережа магазинів для бігунів

Почну з того кого називають і вважають бігунами в США. Якщо ви живите в Україні і при слові “бігун” уявляєте собі висушеного спортсмена який на неймовірній швидкості намотує кілометри у будь-яку погоду то ви не зовсім праві. Такі звісно є і в США, але як і в Україні вони складають крихітну частку 1% від усих тих людей що називають себе бігунами.

 

В США бігунами називають себе пузаті дядьки і неосяжних розмірів тьоті які 2-3 рази на тиждень пробігають 3-5 кілометрів.

Відповідно біг в США є самим масовим спортом, а пів-марафон (21 км), наприклад, стоїть на третьому місці за масовістью. Нагадаю що в США кожен 20-й (!!!) пробіг пів-марафон хоча б раз в житті.

Таким чином бігуанми себе вважалють близько 17 мільйонів людей в США. І відповідно бізнес не міг обійти таки велику групу користувачів і не зіграти на їх зацікавленість бігом. Одним з таких бізнесів і є мережа магазинів RoadRunner – http://www.roadrunnersports.com.

 

Магазини мережі є практично в кожному штаті, біля нас (10 хвилин машиную) є одни і ще один в Сіетлі.

 

Що ж продається в цих магазинах? Звісно це бігові кросівки поділені по типу стопи, також є окремі стенди для трейлових та гоночних (полегшених “для змагань”) кросівок. Якщо цікаві деталі щодо того які бувають бігові кросівки і для чого читайте тут – Про бігові кросівки. Усе взуття можна одягти і потестувати тут же на бігових доріжках, або навіть вийти побігати на вулицю. Тут же можна зняти на відео свою техніку бігу і отримати рекомандації від продавців щодо кросівок та стельок якщо потрібні враховуючи тип вашої стопи, техніку бігу та які дистанції і обсяги ви плануєте бігати.

 

Також звісно є біговий одяг: білизна чоловіча і жіноча, шкарпетки, труси, капрі, штани, футболки, джерсі, вітровки, візори та шапки, рукавиці та все інше. І все це не просто “спортивне”, а саме бігове: тобто це одяг який не буде натирати, набирати під та вологу, задиратися, злазити чи стрибати під час бігу. Також весь одяг є для різної погоди і температури.

 

Продається елекроніка: бігові та тріатлонські годинники, шагоміри, пульсоміри, налобні та інші ліхтарики, навушники і таке інше. Окуляри тут же. Є такі штуки як масажери різних розмірів, призначення і форм (наприклад для стоп чи для великих м’язів типу стегон), засоби від натирання (крема, присипки, захистні пластирі) та засоби запобігання чи підтримки після травм (наколінники, спеціальної форми пов’язки на стопу чи гомілку, стельки, тощо). В цьому магазині я, наприклад, вперше дізнався про існування таких неймовірно корисних речей як Pro-Tec Athletics Toe Cap чи NipGuards.

 

Присутні також окремі стійки з рішеннями для гідрації: рюкзаки та пояса з пляшками та ємностями для води, пляшки на руку, самі розчинні напої. Звісно тут же є бігове “харчування” типу різноманітних гелів, батончиків та пігулок.

 

Що стосується цін то вони в магазині десь як середні по інтернету. Тобто якщо витратити час на пошуки та очикування на акції то мабуть все з цих магазинів можна купити за трохи дешевше. Але в магазині можна купити одразу і до того ж спробувати і порівняти різні опції.

 

Є у них така штука як членська каратка (звісно називається вона VIP, куди ж без цього). За $27 на рік (перший рік – $2) отримуєте 10% знижки на товари і безкоштовну доставку якщо скуплятися на веб-сторінці. Простий підрахунок показує що вігідним це членство стає коли ви витрачаєте від $300 на рік, а це 3 парки кросовок, або пару джерсі чи штанів якихось, а якщо ще й годинник додати то взагалі.

 

За додаткові здається $7 на рік можна апгрейдити це членство щоб з кожної покупки повертався вам якийсь відсоток. Який саме не пам’ятаю, але це має сенс якщо ви доволі багато витрачаєте в цих магазинах за рік.

 

Усі світлини в пості було зроблино коли нас місцевий магазин святкував Різдво.