Larry Niven. The Integral Trees / Ларі Нівен. Інтегральні дерева (1984-1987)

 

Без перебільшення одна з найвидатніших серій у сучасного майстра і класика наукової фантастики.

В книгах автору вдалося створити дуже деталізований та продуманий до дрібниць світ де життя і люди серед нього існують у неймовірних фізичних умовах.

The Integral Trees / Інтегральні дерева (1984)

 

Після катастофи деталі якої відкириваються читачам уривками і не до кінця люди навчилися виживати у неймовірному світі фактично живучи на гіганських літаючих дереваж та між дивних істота що існують у світі без землі.

Люди деградують, але зберігають якісь уривчасті знання про науку, адаптуються до оточуючого середовища, але все одно лишиються чужими в цьому світі.

І не треба було вигадувати ніякий “Аватар” трошки переробивши сюжет діснеєвського мультфільма “Покахонтас” – тут є і люди і екзотичні тварини, і літаючі страшенні потвори…

https://www.goodreads.com/book/show/939740.The_Integral_Trees

The Smoke Ring / Димове кільце (1987)

 

Фактично це продовження історії першої книги де герої зустрічаються з іншою групою людей яка краще зберігла технології.

Тут ми дізнаємося що люди які населяють цей дивний світ є нащадками бунтівного екіпажу дослідницького корабля. Вони не лише розбилися на ізольовані племена і почали створювати нові культури, але ще й мають доступ до "старих" знань і іноді технологій. На додачу вони ще й почали змінюватися… А на орбіті системи в цей час намагається керувати подіями штучний інтелект земного корабля.

Книга нічим не поступається першій книзі ділогії.

https://www.goodreads.com/book/show/100351.The_Smoke_Ring