Saucony Endorphin Speed 3

Попередня модель (Saucony Endorphin Speed 2) без перебільшень була моєю улюбленою для тренувань, особливо у випадках коли треба було робити швидкі інтервали. Легкі, пружні кросівки які наче допомагають бігти швидше. Практично ніяких недоліків крім можливо застарілого зовнішнього вигляду (але для мене це не важливо). І чесно кажучи друга модель могла б цілком бути використана на змаганнях.

Свого часу для прохолодної та дощової погоди я купив спеціальну модифікацію третьої версії (Endorphin Speed 3 RUNSHIELD) і вона є достатньо відмінною. А головне, що інший матеріал верху суттєво змінює те як кросівок відчувається на нозі.

І ось я вже якийсь час бігаю у стандартній третій версії (на сайті виробника – Men’s Endorphin Speed 3 – Running | Saucony).

Треба відзначити, що у кросівок багато дрібних відмінностей у порівнянні з попередньою моделлю. Але в цілому Saucony вдалося зберегти ті приємні відчуття.

Верх кросівка легкий, майже не відчутний, добре дихає. Дивний асиметричний короткий язичок який добре працює на захищеній від погоди моделі, але тут міг би бути трохи довшим. В цілому комфорт і м’якість на висоті.

Але головна відмінність – кросівки стали більш спокійними, якщо таку характеристику можна використати. Вони м’які під час приземлення, легкі і в них із задоволенням прискорюєшся. Але нема того відчуття пружності яке наче підкидало у повітря у попередній моделі.

Тут важливо відзначити, що і сама підошва у середній частині стала ширша, але головне – нейлонова пластина тепер значно ширша. Це додає стабільності і я це добре відчуваю – кросівки не “плавають” з боку в бік і в них нема відчуття на крутих поворотах наче вони вислизають з під ніг. В цілому це дуже хороше оновлення як для тренувальних кросівок і зазвичай цим не переймаються у моделях для змагань. Тобто Saucony таким чином продовжує стверджувати, що це кросівки для тренувань.

В цілому я дуже задоволений цією моделлю і можу її радити тим, хто бігає швидкі інтервали у процесі тренувань, або тим хто хоче собі пару для змагань і не готовий платити $250 і більше за таку.

Повна ціна моделі на момент написання складає $170, що трошки забагато, але на сайті виробника вже деякий час діє знижка до $125. І це вже дуже добре. Мені ж вдалося купити за якоюсь акцією за $107. І в цілому варто шукати знижки на цю модель через те, що нещодавно на ринок вийшла четверта версія.