Asics Novablast 4

Про попередню модель я писав свого часу (ASICS Novablast 3), що це на мою думку найкращі кросівки “для усього” якщо не рахувати кросівок з пластиною (бо тоді я найкращою назву Saucony Endorphin Speed 2). І це була не лише моя думка – багато оглядачів пару років теж дуже хвалили третю версію і часто вона ставала як не найкращою за рік, то я мінімум в трійці.

Якщо по простому, то це кросівки в яких можна бігати повільно, в середньому темпі і навіть прискорюватися і вони будуть відчуватися цілком нормально і не будуть обмежувати. Я би рекомендував ці кросівки якщо ви шукаєте саме ось те “для усього”, або навіть є початківцем і плануєте покращувати швидкість та/або кілометраж.

Як же нова модель показує себе у порівнянні з попердньою? Asics зробили правильний вибір і не стали вносити суттєвих змін. Найбільш для мене помітними став язичок – він тепер трошки коротший, щільніший (хоча все ще достатньо тоненький) і завжди береться складкою яку треба “витягувати”.

Чисто суб’єктивно до попередньої моделі я звикав довше, а в четвертій вже з другого разу відчув їх як воно має бути.

Хочу сказати, що ця підошва найкраще працює коли ступаєш на середину стопи – тоді наче вся підошва активується, відчувається пружньою і в дуже приємно бігти. Якщо ви ступаєте на носок, то підошва може здатися трошки затонкою (хоча матеріалу там достатньо). Для тих же, хто ступає на п’яту ці кросівки скоріш за все не будуть видаватися такими вже й класними.

Також варто згадати, що як і у попередній моделі верх кросівок доволі щільний, що може стати проблемою в жарку погоду. Але це кросівки не для швидкого бігу чи змагань (хоча в них можна за бажання чи необхідності робити і це), а скоріш кросівки які можна однаково використовувати цілий рік.

Також я помітив, що у дощ на бетоні та асфальті вони не відчуваються такими, що “чепляються” за поверхню. І хоча вони не прослизали, проте чомусь постійно було відчуття, що ось-ось це станеться.

У підсумку це кросівки які я можу порадити як початківцям як єдину пару, так і тим у кого вже є кілька бігових моделей у шафі. Повна ціна складає $140, що у порівнянні з подібними моделями конкурентів є на момент написання вже очікуваною ціною за подібний продукт. Я купив свою пару за $120 по акції, тому є сенс спробувати зловити подібну можливість.

На сайті виробника – Men’s NOVABLAST 4 | Black/Thunder Blue | Running Shoes | ASICS.