Newton Distance 2012

 

Ціна

Зараз ця модель не випускається, на той момент коли вона була в магазинах ціна складала $155, зараз на розпродажах можна знайти ці кросівки від $50.

Призначення та характеристики

Кросівки призначені для змагань: у них підошва з одного шару резини яка доволі помітно стирається від бігу на асфальту, на щоденний біг їх явно не вистачить.

Характеристики:

  • вага – 173 грами
  • підошва: підйом – 2 мм

Враження

По суті ці кросівки є полегшеною і спрощеною версією Newton Motion 2012: нема шару захисного покриття на підошві, нема додаткової подушки під п’ятою, менше матеріалу на верху та язичку. Кросівки відчуваються дуже легкими і подушечки під передньою частиною стопи примушують бігти на носочка, а відповідно тримати високу швидкість.

Кросівки мають усі переваги Newton Motion 2012 як додаткове місце для пальців, більш натуральна постановка стопи при приземлені і усе інше.

Проте для дистанцій від пів-марафону ці кросівки можуть стати причиною набитої стопи. На мою думку це кросівки для дистанцій в 5 та 10 км, ну може і пів-марафону якщо у бігуна дуже хороша техніка.

 

В цілому кросівками я задоволений, але на змаганнях практично в них не бігаю. Натомість іноді бігаю інтервали в залі на доріжці.

Моя оцінка – 8/10.

Недоліки

Два основних недоліки це ціна і те що підошва стирається об асфальт дуже помітно – вже після пари стартів на 5 км буде видно матеріал на п’ятці почав стиратися.