Puma Deviate Nitro 2

Довгий час для мене Puma як бренд бігового взуття не існував – і сама компанія схоже забула про цей напрямок, і публіка почала забувати про них також. Але останні роки 3 (пишу це в кінці 2023-го) вийшло кілька моделей з якими Puma намагається повернутися до ринку. Оглядачі переважно схвалюють нову лінійку, а тому і мені стало з часом цікаво спробувати.

Ця модель є так званими супер-кросівками для тренувань. Відносно нова категорія в якій моделі мають елементи супер-кросівок як пластину в підошві, чи матеріали які використовуються в супер-кросівках, але також і мають нижчу ціну. Ця нижча ціна можлива через те, що або та ж пластина є пластиковою, а не карбоновою, також не вся підошва може бути зроблена з супер-матеріалу. І часто верх ближчий до звичайних повсякденних бігових кросівок.

В Deviate Nitro 2 є та сама пластикова пластина, і верх зроблено з більш щільного матеріалу. Але все одно ці кросівки призначені для швидких відрізків, темпового бігу та навіть змагань в деяких випадках.

Перші враження від кросівок були доволі негативні. Перше, що мені не дуже сподобалося це підошва: на носку її матеріал здається занадто м’яким при тому що під п’ятою той же матеріал чомусь жорсткіший ніж хотілося. До того ж не надто вдалий верх особисто для мене – в районі кістки великого пальця наче постійна складка з матеріалу (хоча її там нема) яка тисне і муляє.

Друге – я не відчуваю пластину взагалі. Тобто чи повільно чи швидко я біжу, а повернення енергії нема ніякого.

Третє – для мене чашка п’ятки занадто і незрозуміло чому висока. Спричиняє певний дискомфорт.

З часом побігавши більше я трошки звик для кросівок і зараз вже не став би їх так лаяти як з самого початку. Хоча верх все одно як на мене не дуже вдалий. Але в цілому в цій категорії Saucony Endorphin Speed 2 беззаперечно і набагато краще.

При ціні в $160 я би не назвав їх вдалим вибором. Але за $120 за які я купив цю модель – це вже дуже непогано. На сайті виробника – Deviate NITRO™ 2 Men’s Running Shoes | PUMA.

Кросівки дійсно найкраще себе показують при темпі вищому за середній (наприклад швидкі відрізки), підошва легко перекачується, хоча можливо і не така пружня як хотілося б. І верх не так заважає.

Навіть скажу, що для початківців ця модель може стати непоганим вибором для перших змагань.