Atreyu The Artist

Відносно молода компанія (бігові кросівки) яка проте привернула багато уваги кількома цікавими підходами та ідеями. Самі по собі ці ідеї надзвичайно прості, але створюють таку комбінацію, що не зацікавити не можуть.

Перше – усього кілька (на момент написання 4) моделі кросівок, це і весь модельний ряд. І весь модельний ряд дуже зрозумілий – прямо у назві кожної моделі вказано для чого саме її призначено. Друге – кожну з моделей дуже просто, навіть можна сказати примітивно побудовано (про це далі). Третє – низькі ціни, надзвичайно низькі у порівнянні з подібними моделями конкурентів. Додатково виробник пропонує модель з підпискою де за невелику (у порівняні з ціною пари кросівок) суму щомісяця можна через кілька місяців без додаткової доплати міняти свою пару на таку саму нову.

На момент написання цю модель виробник замінює на The Racer, а на абсолютно ідентичний The Artist (там дійсно нема ніякої суттєвої різниці) ціна складає $60. І на мою думку за таку ціну ці кросівки варто придбати.

Отже вирішив спробувати The Artist – це їх модель для змагань (на сайті виробника – atreyu.com/collections/products/products/the-race-shoe) яка коштує усього $100. Для порівняння у інших виробників моделі для змагань коштують в середньому $250.

Далі неструктуровано про те що сподобалося, що ні, а що так собі. Ну і підсумок в кінці. Також важливо, що на момент написання я пробіг у кросівках кілька разів: середньої тривалості повільний біг, довгі інтервали, короткі швидкі інтервали та одна відносно довга пробіжка.

Ззовні кросівки виглядають дуже добре і виділяються, але не так щоб здаватися дивними. Тобто в найгіршому випадку це буде класна пара щоб у ній просто ходити.

Верх надзвичайно комфортний, і хоча в районі пальців тіснувато, але ніколи до дискомфорту – м’який матеріал ніде не тисне і не створює проблем. Надзвичайно комфортний язичок: плаский, але дуже м’який. Ніде такого не бачив доти. І в цілому верх сидить дуже добре, як вже сказав трошки б більше місця в носку, шнурівка тримає ногу на місці, у п’ятці вільно, але нога не випадає.

Що стосується підошви та матеріалу в ній то мої враження такі: при низькому темпі уся підошва відчувається як один цільний брусок гуми, можливо трошки твердої, лише трошки пружної. Також скажу, що карбонової пластини (яка там на усю стопу) я не відчув взагалі. І можна навіть забути про підошву через деякий час, але як на мене матеріалу під п’ятою на міліметр-два забагато і я постійно наче стукаюся там об землю коли біжу повільно.

Коли ж темп середній то це просто звичайні ніякі кросівки в тому сенсі, що вони і не заважають, але ніяк і не допомагають. Проте скажімо в них мені значно зручніше бігти ніж у помітно дорожчих Saucony Ride 15.

Ну і головне – а що як бігти швидко? На жаль не відчувається карбонова пластина і в цьому випадку. Проте кросівки дійсно можна використовувати для швидкого бігу і навіть для змагань. Вони не будуть відчуватися важкими чи повільними, ніде на нозі не заважають і не натирають, навіть той “брусок гуми” як я назвав підошву вище стає більш пружнім, але лише трошки.

Кому і для чого ця модель може бути цікавою? Кілька варіантів як на мене. По-перше, це недорогі, якісні, комфортні кросівки в яких можна робити практично будь-що (в сенсі бігових тренувань) включно зі змаганнями. Другий варіант – вам просто цікаво (як мені от). Третій – ви не можете знайти щось, що добре б підходило, а ці кросівки середні в усьому і мають як мінімум не дошкуляти більшості бігунів.

І ще з кумедного: на підошві по центру є виріз-заглиблення який під час ходьби по рівній поверхні діє як присоска і кросівки чмокають на кожному кроці :D Проте під час бігу цього ефекту нема, не переживайте.