LG TONE Free Fit TF8

На цю модель я звернув увагу як вони лише були анонсовані – по-перше, LG робила і робить дуже якісні аудіо-продукти в мобільному секторі, можливо навіть найкращі. А, по-друге, набіг особливостей в цій моделі був доволі унікальний як для спортивних навушників.

Купив я їх з дуже хорошою знижкою за $120 (повна ціна – $200, але час від часу бувають акції коли їх можна купити за $140). І вважаю ціну яку я заплатив дуже хорошою.

Кілька особливостей про які варто згадати:

  • Якість звуку – одна з найкращих для спортивних навушників. Для мене Bose QuietComfort Earbuds II звучать краще, а Jabra Elite 7 Active в чомусь мають переваги, але не так щоб однозначно кращі. Найбільв помітно, що у LG TONE не накручено бас навіть в режимі підсилення басу. Через це музика може звучати не так енергійно. Але в цілому є якийсь теплий ефект якщо такий опис має хоч якесь значення.
  • Комфорт – LG змогли вирішити проблему гупання в каналі вуха (коли б’єш ногами по землі під час бігу), але також позбулися і проблеми ударів по раковині вуха під час бігу з гори (є така у Bose QuietComfort Earbuds II). Тобто вони не спричиняють ніякого шуму самі по собі взагалі. Сидять вони дуже надійно, ні за яких умов не випадуть і таке враження, що в них можна легко провести весь день.
  • Шумоізоляція доволі посередня. Самі по собі навушники перекриває лише частину шуму, а активна шумоізоляція (ANC) доволі слабка і десь на рівні значно дешевших моделей. Нічого хоча б близького до Bose, Jabra, Sony чи Beats.
  • Управління – доволі зручне, промахи та неспрацьовування десь у 20% випадків суб’єктивно. Один тап по будь-якому навушнику – відтворення/пауза, подвійний тап – гучність (лівий – зменшити, правий – додати). Ще є довгі натискання та потрійний тап, але я ними не користуюся.
  • Захист рівня IP67 – це один з найкращих і не лише захищає від води (навіть падіння у воду), але і пилу дуже добре.
  • В кейс вбудовано спеціальні лампи які синім світлом мають вбивати бактерії. Не знаю наскільки це працює, але тішить мати таку можливість.
  • Кейс можна підключити аудіо-кабелем (AUX) до будь-якого джерела звуку і слухати музику через навушники. Це дуже зручно в літаку скажімо щоб дивитися фільми з вбудованого телевізора, чи з чимось іншим пристроєм.

В цілому я навушниками дуже задоволений і можу їх радити.

На сайті виробника – LG TONE Free® Fit Wireless Earbuds – TONE-TF8Q | LG USA.