Bose QuietComfort Earbuds II

В історії моїх спортивних навушників яких я за роки перепробував доволі багато було поки що три майже революційні моделі:

  • JayBird BlueBuds X Sport – перші Bluetooth навушники які не лише надійно і комфортно сиділи у вухах, але і мали хороший звук. Для свого часу і наступні кілька років після того для бігунів не було кращої моделі і близько.
  • Jabra Elite 65t – перші безпровідні навушники які змогли поєднати одні з найкращих в класі звук, комфорт, управління та ціну. Я і досі надаю їм перевагу у порівнянні з багатьма більш сучасними моделями, і навіть раджу їх сильніше ніж новіші Jabra Elite Active 75t чи Jabra Elite 7 Active.
  • І ось тепер ця модель. Це дійсно для мене наступний крок.

Отже що ж такого хорошого в цій моделі? Найбільш важливе для мене:

  • Комфорт. З цим у Bose завжди було все в порядку і ці навушники не підвели. Провести в них 2-3 години можна легко і без проблем. Також вони абсолютно не соваються і не рухаються що б я не робив.
  • Якість звуку. Тут просто навіть не знаю як описати крім того, що звучать вони на клас вище ніж усі інші вкладиші. Враження таке, що слухаєш великі повноцінні навушники. Звук настільки краще, що коли перемикаєшся на інші моделі в цьому класі аж смішно стає.
  • Шумоподавлення – це теж фантастика. Я навіть у літаку їх використовував і вони працюють просто неймовірно добре. Тепер нема необхідності літати з великими Bose QuietComfort.
  • Дизайн – чудово. Корпус можна було б зробити красивіше, але самі навушники для мене особисто виглядають дуже круто і їх дуже приємно одягати.
  • Управління – змішані враження. Тут є як коротке натискання (відтворення/пауза) яке іноді помилково спрацьовує коли зачіпаєш навушник, так і подвійне (попередня/наступна композиція). Гучність регулюється проведення пальцем вниз/вгору і спрацьовує у більшості випадків.

З вищесказаного я хочу особливий акцент зробити на комфорті, шумоподавленні та якості звуку.

Тепер інше різне:

  • Ціна: повна ціна – $300, але я купив за $250 і ця знижка трапляється доволі часто. Мушу сказати, що своїх грошей навушники для мене варті, але все одно це доволі багато грошей без сумніву.
  • Нема бездротової зарядки – лише від USB-C. Мені це не дуже важливо, але комусь буде незручно. За таку ціну могли б і додати цю можливість.
  • Час роботи – 6 годин плюс 18 годин від чохла. Мені на переліт вистачило. 20-хвилинна зарядка для перших 3 годин.
  • В комплекті 3 розміри насадок та 3 розміри крилець, плюс USB-A-USB-C кабель.
  • Додаток на смартфоні дозволяє налаштувати еквалайзер, але я в результати лишив його пласким. Проте якщо додаєте басів чи верхів це чуєш дуже добре.
  • Навушники вміють паруватися з кількома пристроями. З яким саме можна вибрати з того ж додатку.

Тут ще таку річ згадати треба про яку знають бігуни. Справа в тому, що під час бігу більшість навушників вкладишів “гупають” – звучить так наче десь притишено хтось б’є у великий барабан на кожному кроці. Так от в цих навушника такого нема. Натомість є момент коли пластиковий корпус б’є в раковину вуха і це звучить як наче хтось поруч дручком стукає по дерево. Проте це звісно залежить від техніки бігу. У мене наприклад такий ефект лише коли я біжу з доволі крутої гірки.

На сайті виробника – Bose QuietComfort Earbuds II | Bose.

І останнє: навушники настільки мені сподобалися, що наступного для я купив такі самі Олені. І вона погоджується, що у порівнянні з її до того улюбленими Beats Fit Pro це дійсно інший клас.

Оновлення від 2023/12/10: з приходом зими сталося те що я і очікував. А саме шапка та/або рукавички суттєво ускладнюють управління навушниками. На їх честь небажаних спрацьовувань нема, але натомість лише мала частка спроб управління спрацьовує. І тому на зимові місяці для бігу на вулиці я перемикаюся на Jabra Elite 7 Active справжні кнопки яких не спричиняють жодних проблем шапка там чи рукавички.