Plex

Я вже доволі давно (як мінімум 5 років, може і більше на момент написання) користуюся цим продуктом і можу лише порадити його не зважаючи на певні недопрацювання. Що ж воно таке?

Plex – це домашній мультимедіа сервер які може стрімити відео, музику та інший контекст на ваші пристрої (телевізори, ПК, приставки, смартфони, планшети, тощо). Тобто це такий собі Netflix чи YouTube для домашнього використання. Клієнти (та програма через яку ви споживаєте контент) безкоштовні та існують для безлічі платформ. Звісно це Windows/Mac/Android/iPhone, але це також XBox, Roku, або навіть мій телевізор Samsung який має Plex-додаток.

Сервер же є платним, але коштує не дорого, я би навіть сказав, що його ціна з урахуванням того як довго і часто я ним користуюся і скільки зручності він додає – ціна на нього навіть занизька.

Працює все доволі просто. У випадку ПК встановлюєте сервер, налаштовуєте його на те в яких папках у вас відео/фото/музика – і він самостійно визначить що то за відео, які назви та інша інформація. Вам не доведеться якось структурувати ті файли взагалі.

І так само усе працює у випадку мого домашнього файлового сервера Asustor Flashstore 6.

Також сервер можна налаштувати на те які розділи (відео, аудіо, телебачення, фото, тощо) показувати яким користувачам та інші обмеження. Додатково сервер вміє працювати з платними сервісами і можна їх також дивитися через Plex.

В програмі клієнті додаєте свій сервер і на цьому все – бачите весь каталося у дуже схожий спосіб як це зроблено на інших стрімінгових платформах.

Додатково я нещодавно купив пожиттєву підписку (один платіж в $120) на Plex Pass який дозволяє мені дивитися контент з мого домашнього сервера через інтернет та додавати інших (а не лише локальних) користувачів.