Mars Attacks! (1996)

Серія книг події в яких розвивають чи то під час вторгнення марсианських військ, чи вже після завоювання і підкорення ними Землі. Трошки почитавши про цю серію я зрозумів, що вона надихнута чи то коміксами, чи то картками які збирали діти у 60-х роках. Але і ці книги написані різними авторами, і фільм Mars Attacks! належать до одного всесвіту.

Книги ці скоріше смішні у своїй примітивності, але цим і розважають.

Уся серія на Good Reads – Mars Attacks prose Series by Nathan Archer | Goodreads.

Nathan Archer, Lawrence Watt-Evans. Martian Deathtrap / Нейтан Арчер, Лоуренс Ватт-Еванс. Марсианська смертельна пастка (1996)

Під час атаки марсіан група випадкових людей (рокери, багата молодь, пересічна родина) опиняються у віддаленому великому будинку де бігають потаємними кімнатами ховаючись від кількох марсиан які на них полюють. Додатково ще є гіганські комахи та павуки яких вивели та привезли на Землю ті самі марсиани. Ну і автори не бояться нищити дійових осіб направо і наліво.

Сюжет доволі дурний, сама історія безглузда і не має ні сенсу, ні моралі, та взагалі нічого крім випадкової біганини. Але через те, що викладено усе доволі жваво дочитати можна без особливо неприємних емоцій. Проте радити не можу аж ніяк.

Це можна назвали гумористичною фантастикою, але такий гумор мене не надто смішить.

Оцінки:

Ray W. Murill. War Dogs of the Golden Horde / Рей Мюрріл. Бойові пси Золотої Орди (1996)

Події цієї книги відбуваються у Монголії та на кордоні Китаю коли марсіани вже окупували частину Землі (рашку наприклад), але не змогли захопити всю планету.

Цікавого в книзі те, що головний герой є монголом який намагається відновити Золоту Орду, робить це за підтримки марсіан та починає свій завойовницький похід.

Марсіани не можуть контролювати монголів які несуть смерть та руйнування, китайці не можуть їм протистояти. В цілому все дуже криваво, епічно, пафосно і так серйозно, що лише через це стає смішно.

Книга насправді не дуже хороша і вирізняється лише одним своїм аспектом – абсолютно незвичною логікою, мораллю та ходом думок нового Чингізхана та його наближених. Лише через це і дочитав. Проте так само ради не можу аж ніяк.

Оцінки: