DIERYA Mechanical Gaming Keyboard 60%

Спочатку про бренд – хто такі ці DIERYA я не знаю, в інтернеті про них знайти мало що можна і схоже це якийсь дрібний китайський виробник який продає свої товари (клавіатура, кнопки, перемикачі, килимок, чохол) виключно на Amazon – https://www.amazon.com/stores/page/2AA891E7-ECAF-4908-9388-10ABF9C95729.

Ця клавіатура є 60% – тобто в ній відсутні функціональні клавіші, додаткова цифрова панель та блок клавіш управління курсором (усього 63 клавіші). Вся ця функціональність доступна за допомогою спеціальної клавіші Fn в комбінації з іншими. Так, наприклад, F1-F10 доступні якщо одночасно натиснути Fn та одну з цифр від 1 до 0.

Клавіатура через це доволі маленька, але виглядає надзвичайно привабливо. Підключається вона через USB-кабель який одночасно є і зарядним. Кабель має оплітку з ниток, роз’єм під 90 градусів і виглядає надійно і якісно.

При тому, що клавіатура мала б працювати як через USB так і через Bluetooth безпровідного з’єднання мені не вдалося добитися ні на комп’ютері ні на смартфоні. Це великий мінус, але для мене він не став надто суттєвим.

Також в клавіатурі є RGB – підсвітку клавіш (патерн та яскравість) можна регулювати і виглядає все це доволі приємно чесно кажучи.

Щодо якості набору тексту то до зменшеної кількості клавіш і нових комбінацій я звик за 2 дні і коли повернувся до своєї компактної Das Keyboard 4C Ultimate то вона мені дуже довго видавалася здоровенною якоюсь.

Пластик кнопок на дотик дуже приємний, а перемикачі доволі тихі і при цьому звучать приємно.

У підсумку – якісно зроблена клавіатура яка вигладає і відчувається як наче вона вдвічі дорожча. Хороший вибір для тих хто хоче спробувати 60% клавіатуру – як мінімум якістю розчаровані не будете.

Повна ціна складає $60, але я свою купив коли була якція за $45.