Gear Aid Aquaseal Neo Neoprene Contact Cement

Впродовж років у мене було не так щоб багато неопренових костюмів для плавання (вони ж гідро-костюми, вет-с’юти, гідро-с’юти і так далі). Але і з тих що були і є (на момент написання маю в наявності Zone3 Vanquish та Blueseventy Helix) з часом гарантовано виникають мікро-розриви як по швах та і на суцільних площинах матеріалу. Причини цього бувають різні – це і неправильне одягання, механічні пошкодження (нігтями, наприклад) так і звичайне старіння з часом.

І за весь цей час я спробував різні рішення для ремонту: від клеїв до заплаток які треба вплавляти в місце розриву праскою. І в цілому клеї працюють добре, але часто створюють практично скляні і не гнучкі “шрами”, клей швидко пересихає і його дуже важко нанести акуратно в необхідній кількості.

А ось цей клей (з назви видно, що він якраз для неопрену і призначений) працює просто чудово. Він рідкий, але достатньо швидко застигає. По тому він не перетворюється на пластик, а скоріше на гуму яка трошки поплавилася. На маленькі розриви (як на швах) його можна за бажання нанести акуратно і так, що навіть не буде помітно. Звісно на більших ділянках буде видно сліди, але це як правило просто темніші (на такі блискучі як оригінальний матеріал) плями.

Додатково клей не пересихає (користуюся на момент написання більше року), а до цього усе що використовував після того як відкриєш тюбик перетворювалося на камінь за пару місяців навіть в добре закритому контейнері.

І при цьому всьому найкраща ціна: $8 за тюбик якого має вистачити на роки три як мінімум. На сайті виробника – Aquaseal NEO Neoprene Contact Cement | GEAR AID.