Ekoi Tri R4 Light

Мої вело-туфлі для триатлону Shimano SH-TR9 вже мають такий вигляд наче я ходив в них в гори і схоже прийшов час замінити їх. До того ж у мене практично на кожному старті під кінець дистанції німіють ступні – а тому було бажання спробувати якийсь інший бренд.

Ekoi є відомим і популярним виробником вело-одягу і коли я побачив триатлонські туфлі у них зі знижкою то не міг встояти щоб не купити їх. Купив собі 43-й розмір (мій біговий – 42.5).

Виглядають ці туфлі дуже круто, мені прямо дуже подобаються. На нозі відчуваються легко і майже непомітно. Ну крім одного моменту про який нижче. І у порівнянні з цими туфлями Shimano SH-TR9 відчуваються як зимові ботинки – їх забагато, вони теплі, широкі і розтоптані.

І хоча туфлі є вузькими, проте для мене

Проблема ж цими велотуфлями для мене у тому, що нігті великих пальців ніг стирчать вгору (я постійно протираю ними дірки в кросівках), а велотуфлі мають жорсткий носок. Тобто в прямому сенсі надзвичайно жорсткий і геть не гнучкий прошарок пластику який призначений для кращої аеродинамічності. І ось цей жорсткий елемент тисне на ніготь, що створює надзвичайно болісні відчуття вже за 1-1.5 години. І ця біль настільки неприємна, що я вирішив не використовувати ці туфлі для стартів як IronMan 70.3. Можливо для коротших дистанцій і буду.

Також важливо, що підошва у цієї моделі більш жорстка у порівнянні з туфлями Shimano, що не лише робить педалювання більш ефективним, але і теоретично комфортнішими (за умови якщо вони підходять вашій стопі) на довгих дистанціях. Коротше туфлі класні: легкі, непомітні, але для мене не працюють.

Повна ціна $240(на сайті виробника – Triathlon shoes EKOI TRI R4 Light – EKOI), я купив свою пару коли були знижки за $116.