Breville Bambino Plus

Вже доволі давно я хотів купити собі еспресо-машину додому, підписався на кілька YouTube-каналів від спеціалістів щоб визначитися, що саме я хочу. І ця машинка часто згадується в рекомендаціях чи списках найкращих для своєї цінової категорії.

Повна ціна складає $500 (на сайті виробника – the Bambino® Plus | Breville (US)), але я дочекався таки акції і купив її за $400. Також хочу звернути увагу на слово Plus в назві моделі – є суттєва різниця між Bambino та Bambino Plus.

Також щоб молоти каву для еспресо купив собі за тією ж акцією Breville Smart Grinder Pro.

Оскільки я не надто великий спеціаліст в есперсо, то наведу лише деякі характеристики:

  • Машинка дуже швидко готова до роботи – буквально за кілька секунд.
  • Портафільтер (“корзинка” для кави) – 54 мм, одна з найбільш поширених. Докупив собі потім від стороннього виробника.
  • В комплекті йде портафільтер з чотирма вставками на 1 чи порції, ємність для молока та щітки для чистки.
  • Що стосується стімера (той що робить піну з молока) то тут виявилося все просто – можна навіть поставити молоко, увімкнути і просто чекати. Все і автоматично виходить дуже добре.

Кава ж вимагає ще певного навчання від мене. Які семе зерна, дрібнота помолу, обсяг у грамах і тому подібне – поки що підбираю. Ускладнюється все те, що кава яку ми вживаємо зазвичай (підписки від Atlas Coffee Club та Trade) призначена для кемекса чи аеропресу або французького пресу і не надто добре для еспресо. Оскільки я особисто люблю доволі легку, але кислувати каву, можна навіть з фруктовим присмаком то те що виходить з неї як еспресо таке кисле, що аж занадто.

Але в цілому це покупка якою я задоволений, хоча вона звісно і дорога. Сама машинка якою ми користуємося не кожного дня створює певну атмосферу та ритуали які наче аж збагачують насолоду від порції кави. А можливість робити молочну піну іноді цінна сама по собі.

Проте треба пам’ятати – машинки такі потребують регулярної чистки, ремоту та обслуговування взагалі. І тут вони в простоті використання значно програють не лише кемексу, але і дешевим автоматами як Nespreso. Ми, до речі, своєї Nespreso позбулися, бо її виробник Nestle досі працює в Московії, а отже фінансує вбивства українців.