Bob Shaw. Orbitsville / Боб Шоу. Орбітсвіль (1975-1992)

Як часто у мене буває про те що це ціла серія дізнався лише коли почав писати ось цей огляд на першу книгу. Уся серія на Good Reads – Orbitsville Series by Bob Shaw | Goodreads.

Orbitsville / Орбітсвіль (1975)

Дуже схематично показаний світ недалекого майбутнього де людство живе на двох перенаселених планетах, де є якась зловісна корпорація, що займається космічними перевезеннями і де її президент є злою і поганою.

І ось головний герой, він же капітан космічного корабля через необачність коїть вчинок через який має вкрасти корабель і з родиною тікати на ньому. І в процесі втечі він з командою знаходить гігантську сферу всередині якої могла б поміститися ціла зоряна система. Всередині цієї сфери світить сонце, а внутрішня поверхня вкрита шаром землі. Є моря та гори, хоча і не надто високі чи глибокі. Також в цьому світі чомусь не діє радіозв’язок.

А далі герой з компанією проходять через низку пригод які насправді доволі безглузді, хоча і цікаві. І в цілому крім сильних останніх пару абзаців книга доволі посередня і скоріше розважальна. Не певен, що буду читати продовження.

Оцінки: