Harry Turtledove. Earthgrip / Гаррі Тартлдав. Земна хватка (1991)

Книга складається з трьох частин які оповідають про пригоди блондинки (це у книзі важливо) торговельника яка дуже любить стару наукову фантастику.

Перші дві частини є скоріш оповіданнями в яких головна героїня використовуючи свої знання фантастика вирішує проблеми інопланетних рас. А от вже третя частина по обсягу тягне на книгу.

І хоча в книзі є непогані моменти в цілому вона читається як третього сорту прохідна фантастика. Раса чужинців-хижаків схожих на медведів які колись панували великою ділянкою Галактики зараз відроджуються після самогубних воєн які майже знищили їх цивілізацію.

І ось ці агресивні непримиренні чужинці викрадають героїню яка на той час вже викладає фантастику в університеті щоб вона допомогла їм розкрити таємницю артефакту їх славетних предків.

У книзі багато не надто наукової, а скоріше пригодницької дичини. І в цілому для підлітків ця книга мабуть би була цікава. А я її дочитав лише через динаміку подій та деякі дійсно цікаві елементи яких проте не достатньо щоб книгу радити.

Оцінки: