Shimano SH-M162

Призначення та характеристики

Туфлі для гірського велосипеда які також розраховано на тривалі подорожі. Схоже що їв вже не випускають, і в цілому я їх не дуже раджу (чому – читайте нижче), але для когось сожуть бути хорошим варіантом на розпродажах.

Характеристики:

  • Ціна: повна ціна – $150, в інтернеті бувають знижки аж до $70/
  • Вага (загальна) – 670 грамів.
  • Матеріал – штучна шкіра.
  • Застібки: 2 липучки та 1 замок.
  • Карбонова вставка у підошві.
  • Глибока стелька яка також підійде тим у кого ширша стопа.

Враження від використання

Я можу порівнювати ці туфлі лише зі своїми старезними Specialized і нажаль Shimano програє.

Перше це те що ці ось туфлі відчуваються на нозі важкими і занадто великими. Я використовував їх кілька разів на циклокросах (наприклад 2018/09/30 – MFG Cyclocross Mooca Liets Veldrijden та 2018/09/09 – MFG Cyclocross Lake Sammamish), але вирішив відмовитися від них. Просто відчуваю наче зайву вагу тягаю у себе на ногах.

З іншого боку ці туфлі дозволяють одягти товщу шкарпетку що не зайве у прохолодну та дощову погоду (і я іноді їх використовую в дощ). До того ж в них дійсно комфортніше завдяки глибокій і спеціально вигнутій стельці. Ну і виглядають вони незрівняно “нарядніше” :)

Я так думаю що ці туфлі будуть хорошим варіантом для тих хто робить тривалі і не складні технічні перегони на гірських велосипедах. Для чогось складнішого вони недостатньо щільно сидять на нозі, а для циклокросу як я вже зауважив вони заважкі.

Моя оцінка – 6/10.