Oral B проти Sonicare

Кілька років поспіль ми успішно користувалися зубними щітками від Oral B, але коли поміняли стоматолога то нам порадили переключитися на Philips Sonicare. Як нас запевнили у Sonicare чистка здійснюється “більш правильно” і нею легше не лише вичищати зуби, але і, що дуже важливо, масажувати ясна.

Звісно може виникнути питання нащо електричні щітки потрібні взагалі і чому не можна все те саме звичайною щіткою робити. Можна, але з електричною якість чистки буде вища бо ви не пропустите рухи у якомусь певному напрямку – щітка вібрує і так чи інакше буде робити потрібні рухи. Проте якщо старанно і уважно кожного разу  чистити звичайною щіткою то звісно можна досягти такої ж якості. От тільки витрачати увагу не правильність чистки якось лінь… Хай вже технології допомагають.

Ми вже достатньо користуємося щітками від Philips щоб можна було зробити якесь порівняння, тому давайте спробуємо. Єдине що хочу зауважити що я не вказую конкретні моделі (а у кожного виробника їх по декілька), і порівнювати буду якісь усереднені моделі:

  • Ціна. Oral B дешевша майже вдвічі. Це стосується і самих пристроїв і змінних голівок.
  • Частота заміни голівок. Знову ж таки Oral B виглядає краще – на Sonicare голівки зношуються дуже швидко – в 2, а то і в 3 рази швидше. Це особливо важливо якщо враховувати вищу ціну Sonicare.
  • Режими роботи. Обидві щітки мають набір режимів які навіть чимось різняться. Але на мою думку все це не варто уваги – вібрує і добре.
  • Зручність. Щітка від Philips має несподівано великі розміри, але це не заважає нею користуватися на справді. Те ж саме і з голівками – щітка у Sonicare більша (або скоріше довша) і через це відчувається як звичайна щітка.
  • Сторонні виробники. Тут Sonicare виграє – для неї з якихось причин існує багато моделей змінних голівок від сторонніх виробників. Вони хоча і дорожчі за Oral B, але суттєво дешевші за рідні. До того ж є великий вибір форм і розмірів. І у використанні вони не показують себе гірше за оригінальні.
  • У подорожах. Обидві щітки мають в комплекти жорсткий чохол для подорожей. А от заряд Oral B тримає максимум тиждень, в той же час як Sonicare здається легко може працювати 2-3 тижні без підзарядки. Мабуть пов’язано з більшими розмірами щітки і відповідно більшим акумулятором.
  • Чистка самої щітки. Від води, пасти та ще чого завгодно щітки забруднюються і їх самі треба час від часу чистити. Повсякденно Sonicare виглядає чистіше, але коли приходить час міняти голівку знявши її ви побачите страшенний жах і ледь не водорості. В той же час як для Oral B треба регулярно очищати корпус за зарядну платформу від нальоту.

Ну і головне питання – як щітка краще чистить і наскільки велика різниця?

За моїми суб’єктивними відчуттями Sonicare дійсно трохи краща. Особливо я це відчуваю саме коли масажую ясна щіткою. Проте різниця може бути і уявною. Зважаючи на вищу у використанні ціну можливо і нема сенс вибирати щось крім Oral B. І власне якщо у вас є одна з цих щіток і вона більш-менш вас задовольняє то нею і продовжуйте користуватися – суттєвого виграшу від переходу у якості чистки не отримаєте.

А чи користуєтеся ви електричною зубною щіткою? Якою? Які у вас враження?

Ще на тему здоров’я зубів – Прекрасна штучка Water Flosser.