2024/10/19 – Kirkland Half Marathon

Багато років тому я приймав участь у цьому місцевому пів-марафоні (2012-05-13–Kirkland Half Marathon–1:26:12), але тоді це була інша траса, інша пора року і пробіг я на 10 хвилин швидше ніж цього разу.

Цей же старт був запланований як зручний проміжковий більше тренувальний ніж для результату.

Місце старту від нашого дому в 10-15 хвилинах машиною, дуже зручно.

Погода була дуже погана перед стартом – дощ, вітер, холодно. Але перед самим стартом дощ припинився, вітер трохи вгамувався і температура поступово почала підніматися. На фініші було десь +16.

Що було приємно в цій погоді так це відсутність сліпучого сонця. Нормально пробіг без окулярів і в цілому якщо добре розім’ятися то погода була доволі непогана для швидкого бігу.

У порівнянні зі стартом багато років тому це виглядав значно меншим, навіть не було арки старту – натомість була лінія на дорозі з якої ми і стартували. Проте учасників було достатньо (більше 800) щоб поділити усіх нас на 2 групи.

Я звісно стартував у першій і дуже близько до стартової лінії :)

За планом маг слідкувати за серцебиттям і переходити на вище кожні кілька кілометрів. Чесно намагався, але траса мала кілька крутих та довгих гірок, а там вже неминуче залазиш у зоні високого пульсу.

Також частина траси (майже 10 км) проходила по добре втоптаному гравію, але все одно це додає складнощей.

На трасі не давали воду у стаканчиках – це таке нове віяння щоб зменшити кількість сміття. Тому я не пив нічого, але перед стартом з’їв один гель Precision Fuel & Hydration і ще один такий же з кофеїном (100 мг) на 7-му кілометрі. Але відчув, що цього мало і за 5 км до фінішу ще схопив на роздачі гель GU, і це було правильне рішення.

Власне на останній довгій гірці за 4 км до фінішу і почалося усе оте “важко і боляче” і до фінішу вже просто терпів. Проте протягом усієї дистанції після десь 4-го кілометру мене вже ніхто не обганяв (ну може пару людей), але я повільно обходив тих, що занадто швидко стартували.

У підсумку я 3-й у своїй віковій групі, 38-й серед чоловіків та 44-й у загальному заліку (протокол – Lake Washington Half Marathon Results).

Дані з годинника – Garmin Connect.