SL3S Pro Aero

Цей костюм для триатлону з рукавами не дивлячись на назву не є ні pro, ні тим більше aero. Але по порядку.

Костюм для триатлону – це спеціальний спортивний одяг призначений для того щоб у ньому можна було плавати, їхати на велосипеді і бігати. Тобто його зроблено з матеріалу схожого на матеріал купальників, але такого, що в ньому не затримується вода і який дихає. Також у костюмі є “подушка” для вело-етапу, але у порівнянні з вело-шортами вона як правило мінімальна і часто є просто додатковим шаром м’якої матерії.

Коли я його купив роки зо три тому це якраз був час коли з’явилися відповідні технології і усі професіонали у спорті на довгих дистанціях почали використовувати костюми з рукавами. Мені теж захотілося. І коштував він тоді десь $80, а крім цього костюму усе інше було від $300.

В цьому костюмі я кілька разів виступав на змаганнях і скажу, що це дуже хороший вибір для початківця який ще має певну зайву вагу і переймається тим, що три-костюм буде перетягувати ноги та руки як сосиски. Так ось цей костюм на ногах прилягає щільно, але при цьому нічого не перетягує. А матеріал рукавів взагалі просто лежить на шкірі.

Проте з іншого боку костюм не “прилипає” до шкіри і якщо скажімо нестися з гірки на вело то за нього буде задувати. А з дорогими костюмами такого не буває – вони дійсно сидять як шкіра.

Також в районі паху костюм не достатньо приховує і виглядає як тоненькі плавки (хоча і не просвічується). І останній для мене недолі – незручні і доволі мілкі кишені на поясі.

При ціна на момент написання у $130 (на сайті виробника – Men’s Pro Aero Triathlon Race Suit – SLS3) я цей костюм можу порадити лише початківцям як вже написав вище. Він виглядає як аеродинамічний і такий, що сидить в обтяжку, але насправді таким не є.

В іншому ж вже за $150 можна знайти дійсно хороші костюми, або подібний до цього (чи навіть можливо трошки кращий за матеріалами) можна знати за $100.