Roka Viper

Цей дивний і дуже спеціалізований продукт називається спід-с’ют (speed suite – швидкий костюм) і призначено його для того щоб одягати поверх костюму для триатлону на етапі плавання. Суть цього в тому, що матеріал тут набагато щільніший і часто навіть такий, що не намокає.

Звісно цей костюм пропускає воду і не додає плавучості як гідрокостюм, але все ж таки дає певну перевагу – а саме “прорізати” воду виходить в нього трошки швидше. Проте лише трошки.

Свого часу я купив цю модель перед стартом свого першого Half IronMan і купив на той час минулорічну модель. Коштувала вона щось в районі $150 у порівнянні з моделлю поточного року на той час за $350 десь. При цьому функціонально різниці між цими моделями для такого плавця як я нема.

Ось і зараз хоча нова модель коштує більше $400 минулорічну можна купити на сайті виробника за $190, що я власне вам раджу і зробити якщо вам щось подібне потрібне саме від цього бренду (на сайті виробника – Men’s Viper X2 Short Sleeve Triathlon Swimskin – Men’s Swimskin | ROKA).

Я стартував у цьому костюми лише пару разів, але можу сказати, що його у порівнянні з гідрокостюмом дуже просто знімати і ви не будете витрачати якийсь помітний час на це.

Проте варто зауважити, що костюм дуже щільно сидить і хоча і не передавлює нічого, проте у плечах відчувається. І тому тим хто добре плаває я би порадив купувати варіацію цього костюму без рукавів (вона ще й дешевше буде).

Ну і звісно головне питання – чи варто воно своїх грошей? Складно сказати. З одного боку якщо перекласти виграні секунди на вартість то можливо і ні. Але з іншого боку почуваєш себе краще і впевненіше в ньому, костюм добре виглядає і в цілому додає до почуття, що ось цей день і цей старт є особливими.