Assioma Favero DUO

Вже майже рік як я користуюся цими педалями і мабуть вже час про них написати.

Ці педалі вимірюють потужність докладених зусиль і є наступним кроком у тренуванні – що я можу, які ставити цілі і як відстежувати прогрес.

При повній ціні в $650 (я свої купив зі знижкою за $610) вони виглядають більш привабливими за Garmin Vector, що коштують $900. Також варто зауважити, що це ціна за 2 педалі (звідки і DUO в назві), але можна взяти і одну ліву (друга буде апроксимована) за $350.

У порівнянні з вимірювачами які ставлять на нижній брекет або на шатун педалі цей варіант є більше привабливим через те, що педалі дуже легко переставляти з велосипеда на велосипед.

Механізм замків у педалей Look Keo, а отже їх можна використовувати практично з усіма велотуфлями.

Я свої педалі за порадою тренера в комбінації з тренажером Wahoo Fitness KICKR SNAP використовую так: навантаження Zwift знімає з педалей, а встановлює потрібне на тренажері. Сенс в тому, що педелі дають більш достовірний результат.

Що стосується зручності то мушу сказати вони не ідеальні – коли зупиняєшся педалі стають під таким кутом, що далеко не завжди мені вдається влучити в них з першого разу. В цьому плані вони програють одностороннім Shimano Dura-Ace 9100, Look Cycle Keo Blade 2 CR так само як і двостороннім Speedplay Zero та Shimano PD-520.

Педалі заряджаються за допомогою двох кабелів які за допомогою магнитів сідають у гнізда на самих педалях. Одного заряду вистачає здається на 50 годин, а самих повних циклів заряду має бути як мінімум 50 щоб помітити деградацію батарей. Іншими словами більшості людей їх вистачить ледь не на 10 років.

Перед кожною поїздкою педалі рекомендується калібрувати. Для цього їх виставляють у нейтральне положення і за допомогою додатку на смартфоні під’єднуються та виконують операцію. Все це триває як правило не довше 30 секунд.

В цілому покупкую я дуже задоволений і думаю що зробив правильний вибір.

На сайті виробника – https://cycling.favero.com/assioma. Повний набір характеристик – https://drive.google.com/file/d/0B2oavX_KEtf8aURFejN0SkNlQlE/view.

А ось тут можна знайти надзвичайно детальний огляд цих педалей – https://www.dcrainmaker.com/2017/09/favero-assioma-in-depth-review.html. А тут є детальне порівняння з моделями конкурентів – https://www.dcrainmaker.com/2017/09/power-meter-pedal-shootout-vector-3-vs-powertap-p1-vs-assioma.html.