Clif

Одни з найбільш відомих виробників продуктів спортивного харчування – практично нема таких видів спорту де про цей бренд би не знали і де б компанія не спонсорувала якісь змагання.

Clif Shot Bloks

Ціна: близько $0.30 за кубік

Призначення: Енергетичні цукерки для вживання під час тренувань і змагань. Карбонати та електроліти, але головне що це доза солі.

Загальні враження: Дуже подобаються, але довелося звикати до них. Я їх ніколи не використовую як джерело енергії, але перед стартом змагань їм 2-3 штуки заради солі.

За смаком схожі на засохле варення яке присипали сіллю, за консистенцією – цупке желє. Але жувати легко, до зубів не липне.

А от Олена любить посмоктати такий кубік після плавання замість льодяника (33 калорії).

Недоліки: Головна і мабуть єдина це упаковка (на 6 кубіків) які на бігу чи на велосипеді буде відкрити важкувати, а навіть і з відкритої дістати за допомогою лише однієї руки буде нелегко.

Це не той продукт який можна їсть просто так. А сказати чи виконує він свою функцію чи ні важко. Проте статті та журнали хвалять, а отже я довіряю цим цукеркам і відповідно відчуваю себе впевненіше коли вживаю їх.

На сайті виробника: http://www.clifbar.com/food/products_shot_bloks/

Clif Bar

Ціна: $1.35 за батончик.

Призначення: Еноргомісткий батончик для походів і подорожей. 240 калорій у пресованих сушених ягодах і різноманітних органічних пластівцях.

Загальні враження: Їх і так можна їсти із задоволенням – на смак хороші. Але ще й довго зберігаються (герметично запаковані і водонепроникну і товсту обгортку). Містять цілий набір поживних речовин так що найголодніша людина наїсться парою батончиків на пів дня. Є варіанти крихітних (вчетверо десь менших) батончиків. Саме те що треба щоб узяти у похід, чи навіть довгу прогулянку чи просто подорож коли не знаєш де і коли доведеться їсти.

Недоліки: Не надто підходять для активного спорту – однозначно не вийде їсти на бігу, та і після бігу має пройти певен час щоб можна було його старанно розжувати. Можна було б їсти на велосипеді, але запаковані вони надто добре і не зупиняючись обгортку не розірвеш.

На сайті виробника: http://www.clifbar.com/food/products_clif_bar/6311

Clif Shot Energy Gel

Ціна: $1.10 за порцію

Призначення: Енергетичний гель що містить в собі просто вбивчу дозу поживних речовин (200-400 калорій). Як правило подібні речі їдять або безпосередньо перед стартом, або ще й у процессі.

Дуже легко засвоюється і швидко починає діяти. Ефект (прилив сил) настає через 10-15 хвилин і триває ті ж самі 10-15 хвилин. Це при інтенсивному спалюванні енергії. А так, думаю, на кілька годин порції вистачить щоб їсти не хотілося.

Загальні враження: Це найгустіший гель з усих що я пробував, за консістенціюєю і смаком нагадує згущене молоко змішане з медом і густим джемом.

На пакетику кришечка що відривається тоненькою смужкою кріпиться до самого пакетику. Це дуже зручно для бігу – кришечка не губиться і її не треба ловити і тримати в руках окремо до найближчох сміттярки. Через те ж кріплення це не найкращий вибір для велосипеду – велосипедисти як привило кріплять гелі до рами так щоб пакет відривався, а кришечка лишалась на рамі.

Це гель який я використовую найчастіше. Одну порцію приймаю за 10 хвилин до старту, іншу в процесі (коли роблю щось довше за пів-марафон).

Проте після другої порції відчуваю що шлунок буде не радий третій. Взагалі це одна з проблем з подібними речами – шлунок припиняє їх нормально приймати після кількох порцій поспіль. Особливо велика проблема це для спортсменів у яких активність триває 12 годин і більше. Отже коли буду робити Iron Man то доведеться знайти щось інше.

Є різні смаки, мені найбільше цитрусовий і ванільний подобаються.

На сайті виробника: http://www.clifbar.com/food/products_shot_gel/