Gareth Ryder-Hanrahan. The Black Iron Legacy / Спадщина Чорного Заліза (2019-…)

Нова серія в жанрі темного фентазі в якій автор зачепив мене своєю уявою та вмінням змалювати картину різних трошки страшних і трошки потворних істот і подій. Також серія має не надто традиційну систему богів і божествених сил яка сильно нагадує (це і про серію і про богів в ній) іншу серію яку я можу порадити – Robert Jackson Bennett. The Divine Cities / Роберт Джексон Беннет. Божествені міста (2014-2017).

Уся серія на Good Reads – The Black Iron Legacy Series by Gareth Ryder-Hanrahan | Goodreads.

The Gutter Prayer / Молитва стічної канави (2019)

Велике місто в якому архітектура та історія такі давні і переплетені, що в них неможливо не заплутатися. Безліч богів та різноманітні істоти які населяють місто, храми та квартали бідноти і багатіїв. Тут же гільдія злочинців, могутні алхіміки яки магію поставили на служіння бізнесу. Є тут і упирі які їдять мертвих, є і взагалі якісь потойбічні істоти. Навіть є святі, але вони не те, що ви про них можете подумати.

І в ось цьому всьому у вир подій потрапляє трійко друзів кожне зі своїми проблемами. Спочатку навіть здається, що це буде історія про винахідливих і везучих дрібних злочинців. Але з кожною сторінкою сюжет стає складнішим, минуле дійових осіб розкриває нові цікаві факти, а усі події як минулого так і ті що відбувають на сторінках переплітаються.

В дуже спрощеному вигляді фанатики колись переможених та ув’язнених богів намагаються принести їх назад в світ, а це вимагає багато жертв. І цьому усьому спочатку не свідомо, а потім вже за власним бажанням протистоять герої книги.

В книзі вистачає і поворотів сюжету, і дійсно винахідливих елементів які я до цього не бачив у інших авторів. Коротше книга сподобалася і зацікавила достатньо щоб я одразу почав читати наступну у серії.

Оцінки: