Aventon Level.2

Одна з двох варіацій Level.2 – з верхньою трубкою рами

Свого часу мені цікавою стала ідея електро-велосипеду, причому такого щоб не просто допомагав, а щоб робив більшість роботи. Я провів коротке дослідження, подивився експертів (хоча рівень їх експертності звісно оцінити не можу) на YouTube, почитав відгуки. Це дозволило мені звузити набір вимог до велосипеду, а потім вже визначати бюджет.

І у багатьох оглядав згадували велосипеди саме цього бренду в тому сенсі, що вони на рівні з іншими хорошими моделями, але мають значно кращу ціну. Нижча ціна пояснюється тим, що бренд не витрачається на рекламу, що і дозволяє ціну тримати майже вдвічі нижчою. Ну та це не новина – порівняймо хоча б Speed Hound ProPerformance Recovery Boots які мало кому відомі, але функціонально не відрізняються від більше ніж вдвічі дорожчих розрекламованих Normatech.

У мене ось саме така модель, лише золотаво-рожевого кольору

Купив я цей велосипед більше року тому за $1600, і за характеристиками він не відрізняється від Gazelle (чи що там у вашій країні продається подібного форм-фактору) за $4000. На сайті виробника – https://www.aventon.com/products/aventon-level-step-through-commuter-ebike.

Велосипед прийшов у великій картонній коробці і я його зібрав хвилин за 20. Якщо ви абсолютно ніколи велосипедів не торкалися то це може зайняти 30 хвилин, але навряд чи більше. Власне крім як поставити колеса та руль там більше нічого збирати і не треба.

Одразу ж купив собі ще одну зарядку щоб тримати на роботі. Купив дешеві водонепроникні вело-баули (https://www.amazon.com/gp/product/B07SB5GG2Z – дійсно непогані), а замки в мене вже були (Kryptonite Evolution Mini-7).

Останній рік я працюю виключно з дому, але до того навіть пару разів в Сіетл і назад їздив на ньому на роботу – це більше 40 км в одну сторону. Байка по нашим гіркам має вистачати десь на 60 км.

Батарея знімається якщо потрібно – я знімав і брав заряджати в офіс. Але при необхідності її можна заряджати і не знімаючи (робив і так).

У велосипеда є кілька передач, але найголовніше – п’ять рівнів “підтримки”. Причому на п’ятому рівні він дуже суттєво додає. Також є кнопка тимчасового підсиленого режиму – велосипед на кілька секунд додає зусиль.

Саме на гірка батарея розряджається найбільше, а на пласких ділянках навіть мінімальна підтримка дуже полегшує педалювання і можна доїхати до місця призначення не пітніючи.

Додатково пряма посадка та м’яке сідло як на прогулянковому велосипеді дозволяють їхати доволі швидко практично без зусиль.

Сам по собі велосипед не їде – починає “допомагати” лише якщо сам велосипедист хоч трохи тисне на педалі. До цього трошки доведеться звикнути коли на зупинках ставиш ногу на педаль, а вел стрибає з місця вперед.

Гальма дуже хороші, надійні, передбачувані.

І в цілому я дуже задоволений і можу порадити (але обов’язково подивіться ще огляди) – на мою думку це дуже хороша ціна за такий набір характеристик.