Питання і відповіді

На цій сторінці буде зібрано питання які мені найчастіше задають і відповіді на них. Для чого? Хоча б для того щоб кожного разу не писати одне й те саме, щоб можна було просто дати лінк в коментарях чи дискусії.

Якщо у вас є до мене питання якого нема у списку напишіть його в коментарях до цієї сторінки.

Отже поїхали…

Персональні питання

Як/чому ти опинився в США?

Ніколи у мене не було такої цілі – жити в США. Власне я більше 30 років прожив в Жовтих Водах, місті у якому народився, і завжди думав що це найкраще місце для життя – жити дешево, машина не потрібна, друзі, робота, усіх знаєш і все таке інше. Але з часом захотілося розвиватися професійно як програміст і подивитися як же створюються великі програмні продукти і як працюють великі компанії. Почалося усе з переїзду в Дніпропетровськ (Як я працював в ISD), через рік мені стало дуже некомфортно там і я поїхав у Київ (Як я працював в Luxoft’і).

І вже працюючи в Києві відправив своє резюме в Microsoft, вони зі мною зв’язалися, запросили на співбесіду і потім запросили на роботу. Більше деталей тут – П’ять років в MS.

Як ти можеш називати себе патріотом України якщо живеш в США?

Тлумачні словники та енциклопедії визначають патріотизм як емоційну прив’язаність до Батьківщини та поділяння культурних, історичних та морально-етичних цінностей. Тобто ні географічне положення, ні громадянство (а я громадянин України) не визначають патріотизм. А от небайдужість до народу та країни якраз таки визначають.

Якщо ж у вас є власне визначення терміну “патріотизм” то нічим вам не зможу допомогти – я надаю перевагу загальновживаним і стандартизованим (через словники, наприклад) тлумаченням термінів.

 

Інші питання

Як дешево відсилати посилки з США в Україну?

Читати ось тут – Як дешево відправляти посилки з США в Україну.