ASICS Novablast 3

Свого часу (тобто у 2021-му році) кросівки Asics Gel-Nimbus Lite 2 практично всіма оглядачами бігового взуття було названо найкращою моделлю 2021-го року “для усього”. Тобто це був найкращий вибір якщо вам потрібна була пара яка вміла все: повільний біг, довгий біг, прискорення, … І це дійсно дуже хороша і комфортна модель головною претензією до якої у мене була лише трошки надмірна м’якість підошви. Але я все одно можу цю модель порадити.

І все ж наступного року Asics після кількох втрачених років довела, що повернулася на ринок бігових кросівок – крім двох популярних моделей для змагань та кількох для тренувань для швидкого темпу у них вийшла і ось ця модель яку вже назвали найкращими кросівками для усього 2022-го року.

Отже спробував цю модель собі і я. Маю як добре про неї сказати, так і кілька зауважень.

Перше і головне – підошва. Дійсно в цій моделі підошва жорсткіша ніж в Asics Gel-Nimbus Lite 2, але м’якіша ніж в Saucony Ride 15 і мені вона подобається. Проте одразу скажу, що в кросівках нема ніякого “вау” відчуття – це просто хороші, але дуже звичайні кросівки у яких головна перевага, що про них забуваєш взагалі. Про підошву принаймні.

Верх дуже комфортний, ніяк абсолютно не заважає, ніде не тисне, стопу при цьому тримає на місці. Проте занадто щільний і в жарку погоду стопи трошки плавляться у кросівках. Хотілося б модифікацію з кращою вентиляцією для літа.

Шнурівки нічим не виділяється, проте не сама вдала і ті хто люблять туго затягувати шнурки будуть відчувати їх. І тут же зазначу про язичок: він незвично тоненький для такої моделі і абсолютно не пом’якшений, але при цьому надзвичайно довгий. Чому такий довгий і яка функція – незрозуміло. Мені не заважає, але близько до цього. Як на мене можна легко відрізати 1.5-2 сантиметри верху і не помітити цього.

Вага. Тут скажу, що кросівки не відчуваються легкими, але і не важкі в той же час. Просто звичайні любительські кросівки, можливо трошки важче ніж середня сучасна модель.

В цілому кросівки комфортні, приємні і дійсно є дуже хорошим вибором на кожен день та якщо ви хочете мати одну пару для усього. Підйом від носка до п’ятки у 8 мм дозволяє розслаблено бігти, а пружня підошва непогано працює коли переходиш на носок чи середину стопи під час прискорень.

Ціна в $140 також доволі очікувана і в середньому повсякденні кросівки подібного призначення зараз коштують $$140-160.

На сайті виробника – Women’s NOVABLAST 3 | White/Dive Blue | Running Shoes | ASICS.