Amphipod RunLite Belt

Серед усього свого бігового знаряддя я особливе місце відводив біговому поясу з пляшками Amphipod RunLite AirStretch. Він насправді був у порівнянні ледь не найзручнішим способом мати з собою що попити та де тримати невеликі речі під час бігу. Але пояс мав в тому числі кілька недоліків, серед яких особливо виділялися два такі:

  • пляшки не сиділи на місці і постійно совалися на поясі. Це і заважало і дратувало. Я намагався їх фіксувати офісними резинками та іншими способами, але остаточно це проблему не вирішувало.
  • З часом телефони ставали все більше і вже той же Samsung Galaxy S10+ я запхати в сумочку не міг. Це не кажучи ще про ключі від машини чи якісь гелі.

Саме тому у біговому магазині RoadRunner коли побачив ось цю модель подумав, що це оновлення і купив її. Не пам’ятаю за скільки, але на сайті виробника на момент написання цього посту ціна складає $60 (Amphipod | RunLite™ Xtech Two Plus™ and Four Plus™ Belts), що доволі виправдано.

Головна відмінність цієї моделі в тому, що пояс тут з еластичного матеріалу. Причому на мою думку він занадто еластичний – пляшки не соваються (це виправили), але стрибають вгору-вниз дуже сильно. І мені доводиться їх пересувати на самі боки що трохи заважає рукам. Тобто той випадок коли краще не означає насправді краще – надав би перевагу не еластичному поясу.

Друга відмінність – кріплення пляшок. Замість двох пазів по боках тепер на пляшках 4 заглиблення в які фіксуються ніжки утримувачів. Одягати пляшки назад в гнізда не дивлячись стало легше, до того ж є характерний клацаючий звук коли це вдається зробити. Проте хоча таке спрацьовує у більшості випадків іноді все ж таки операцію доводиться повторювати. Але в цілому невелике покращення.

Ще одна відмінність – ремінь замість липучки застібається пластиковою застібкою. Воно наче і зручно – можна однією рукою розстебнути дуже легко. Але це також і незручно коли треба регулювати довжину – з еластичним поясом та конструкцією застібки це складно зробити.

Ну і остання відмінність – розмір та форма сумочки. Вона тут стала прямокутною та більшою, якраз достатньою щоб ледь-ледь втиснути в неї вище згаданий S10+.

В цілому якось так – непоганий варіант якщо шукаєте собі щось подібне.