A.G. Riddle. The Long Winter / А. Дж. Ріддл. Довга зима (2019-…)

Свіжа серія аполіктичної наукової фантастики в якій багато чого відбувається одночасно: гине Земля, прибувають іншопланетні загрози, польоти у космосі на кораблях ледь не з жолудів та сірників… Проте читати цікаво і книги хоча не надто наукові та реалістичні, проте не скочуються в маячню і лишаються цікавими та динамічними впродовж усього оповідання.

Уся серія на Good Reads – The Long Winter Series by A.G. Riddle | Goodreads.

Winter World / Світ зими (2019)

Земля з незрозумілих причин дуже швидко вихолоняє. Сніг та крига вкривають Європу та США, люди тікають в Африку і все розвалюється.

На цьому тлі головний герой про якого багато разів усі в книзі повторять, що він геній якого не знала історія – так ось він перебуває в тюрмі (причина доволі дурна і пояснюється в кінці книги). Його звідти забирають і відправляють з міжнародною командою на кораблі розібіратися з артефактом побаченим у космосі.

І поки вони з ним розбираються дивом виживаючи у складних ситуаціях приходить розуміння – саме цей артифакт і спричиняє зиму.

Після повернення на Землю наш геній готує план порятунку і чудом доводить його виконання до успішного фіналу. Після чого Земля починає на диво швидко відновлюватися.

При цьому в книзі ще є історія кохання, складні стосунки між людьми, якісь загадки та таємниці з минулого головного героя, політика і таке інше.

В цілому розважає і не викликає якихось негативних емоцій, але читати продовження навряд чи буду – занадто вже щасливо все збігається постійно і занадто геніальний головний герой.

Оцінки: