Anker Soundcore Q30

Одразу скажу – я не раджу купувати ці навушники і в мене вони з’явилися лише коли треба було щось терміново придбати перед літаком, і це була недорога з хорошими відгуками на Rtings (Anker Soundcore Life Q30 Wireless Review – RTINGS.com) модель яку Amazon доставив за 2 години.

У порівнянні з молодшою моделлю Q20 (Anker Soundcore Life Q20 Wireless – Ще один не такий як усі… (golovatyi.info)) ці навушники є кроком вперед і також у порівнянні виглядають вони доволі непогано.

Першою і головною перевагою є те, що ці навушники сидять набагато зручніше і не такі дискомфортні – в них цілком реально просидіти 1.5-2 години, але після цього все одно будуть боліти вуха.

Зовнішній вигляд у них на диво інший ніж у Q20 – і амбюшури, і кнопки, і хомут. Чому і для чого я не дуже розумію – для дешевих навушників здавалося б по максимуму мали б використовувати ті є самі компоненти. Єдине логічне пояснення в тому, що Q20 та Q30 – це абсолютно різні продукти від різних маловідомих китайських виробників і лише перебрендовані Anker’ом як продукти однієї лінійки.

З хорошого можу сказати лише якість шумоподавлення. Вона і близько не стоїть до моїх улюблених Bose QuietComfort 25 чи навіть до Beats Studio Wireless. Але за такі гроші (повна ціна – $80, на сайті виробника – https://us.soundcore.com/products/a3028011) активне шумоподавлення на диво дуже хороше. Мені навіть вдалося скористатися ними в літаку і вони частково допомогли.

Що стосується звуку – тут все не дуже добре. З першого погляду звук чіткий і розбірливий. Але через не дуже довгий час помічаєш, що все звучить якось без енергії, трошки невиразно і якось порожньо. Бас присутній, але надзвичайно млявий. І тут навіть слабенькі відкриті вкладиші Samsung Galaxy Buds Live (які я теж не можу порадити купувати) звучать шокуюче краще – звук в них енергійний та соковитий якщо порівнювати.

Для офісу ж Q30 цілком непоганий вибір (хоча знову – чому тоді не купити кращі вкладиші?). Голос в них чути дуже добре і чітко, мікрофон хороший. Саме для цього здається навушники і було придумано.

Схема управління така ж не надто продумана і не дуже зручна як і в Q20 аж з п’ятьма кнопками: вмикання/вимикання/парування, шумоподавлення, програвання/пауза, додати гучність, знизити гучність.

З плюсів ще:

  • Заряджаються через USB-C
  • Тримають заряд достатньо довго – до 40 годин
  • Йдуть з напівжорстким чохлом в який умовно компактно (насправді ні) складаються.