Logitech MX Ergo Trackball

Ергономічний трекбол який я полюбив одразу і зараз у мене такі дома на обох робочих комп’ютерах (моєму та Олени). Можна сказати, що у порівнянні з чудовим Logitech M570 який я теж можу порадити без будь яких сумнівів, так от в порівнянні з ним MX Ergo є просто пристроєм вищого класу.

Ціна доволі висока ($100, але з акціями та знижками можна часто знайти за $80), але виправдана як на мене.

Дуже комфортно сидить в руці, куля розташована саме там де треба (тобто великому пальцю зручно), кнопки і колісчатко на місці. Також зручно розташовані кнопки вперед/назад (може призначити їм іншу функцію якщо встановити програмне забезпечення). Також є кнопка “уповільнення” – коли її натиснеш курсор рухається дуже повільно.

Додатково цей трекбол може перемикатися між двома пристроями. Для цього теж є кнопка і світлодіод навпроти цифр 1 та 2. Я цією функцією користуюся дуже часто щоб перемикатися між робочим та домашнім комп’ютерами і продовжувати використовувати один трекбол.

І ще одна додаткова функція – це магнітна металева пластина на “дні” (тобто в основі) трекболу. З нею можна тримати його як під кутом (мені так дуже зручно) так і в більш звичній “пласкій” орієнтація (так Олена свій використовує).

Коротше дуже подобається і дуже раджу.

На сайті виробника – Logitech MX ERGO Advanced Wireless Trackball Mouse.

Через деякий час після написання цього посту згадав про головний і доволі помітний недолік. А полягає він в тому, що трекбол заряджається через micro-USB. Це дещо шокує в 2023-му році чесно кажучи. Проте заряду вистачає на кілька тижнів, а ще можна кабель зарядки залишити завжди підключеним – через те, що сам трекбол не переміщується це проблемою не буде.