Saucony Ride 15

Перше і найголовніше що треба сказати – це хороші кросівки з класу “можуть робити все” і ви не прогадаєте вибравши цю модель. Але далі буде багато критики і важливо розуміти, що ця критика має сенс коли у вас кілька пар бігових кросівок для різних дистанцій, покриття, погодних умов, тощо.

Через те, що у мене в ротації кілька пар кросівок ця модель є зайвою. Для порівняння:

  • Asics Gel-Nimbus Lite 2 які багато хто називав найкращими кросівками 2022-го року. В них дійсно можна робити все (повільні довгі дистанції, прискорення, темповий біг). Для мене підошва є трошки зам’якою, через що я і придбав Ride 15/
  • Brooks Ghost (наприклад Brooks Ghost 14 GTX, Brooks Ghost GTX чи Brooks Ghost 3) – можливо кращий вибір для абсолютних початківців через те, що кросівки хоча і трошки ніякі, проте прощають усі недоліки техніки бігу.
  • Saucony Endorphin Speed 2 – для інтервалів та темпового бігу прямо найкраще що є взагалі.

Отже якщо у вас є щось з вище згаданого, чи подібне до нього то ось саме ця модель буде зайвою.

Тепер про відчуття та враження. Підошва як і рекламується жорсткіша ніж у згаданих вище Asics Gel-Nimbus Lite 2, але мені цього і хотілося. Проте перші враження – занадто вже жорстка. Після кількох десятків кілометрів я до підошви звик і вона мені вже навіть трохи подобається.

Кросівки люблять приземлення на передню частину стопи, навіть не на середину. І це дивно для кросівок які б мали добре себе показувати для повільних довгих пробіжок. І з ними у мене проблема подібна до тієї яку я мав з Nike ZoomX Invincible – через якийсь час починають німіти пальці ніг. Особливо великі пальці. Проблема не така велика як з Nike в яких я взагалі відмовився бігати через це, але я її відчуваю десь після 5-го кілометру кожного разу і це не надто приємно.

І в цілому підошва сильно мені нагадує HOKA One One Bondi 5 яка теж на диво є доволі жорсткою, але дуже багато людей називають її відносно м’якою. Не розумію.

Верх теж не ідеальний. В найширшій частині стопи дуже в обтяжку, а п’ята таке враження наче випадає. Проте ні те, ні інше насправді проблем не спричиняє, просто відчуття таке. Язичок якийсь теж не надто вдалий – враження наче від зібрався комком як його не тягни. Проте теж під час бігу не заважає.

Повна ціна цієї моделі на момент написання складає $105 (на сайті виробника – Saucony Ride 15 | Saucony) і це власне та ціна за яку я і купив. І ось ця ціна робить кросівки дуже привабливим варіантом. Бо для порівняння усе інше подібного класу та призначення буде коштувати $$140-160.