Adidas AdiZero Adios Pro 3

Ці кросівки є відповіддю Adidas в битві супер-кросівок (тобто тих що призначені виключно для змагань) і вони напряму конкурують з Nike ZoomX Vaporfly NEXT%. Оскільки у мене є і ті і інші то можу порівняти. І до речі ці кросівки поставили кілька рекордів, в тому числі світових (звісно атлети які їх носили поставили ці рекорди).

Коли я вперше обув ці кросівки то був просто шокований – наскільки вони пружні і м’які одночасно! Ходити в них саме задоволення – здається легко можеш підстрибнути на півтора-два метри. Коротше ходити в них чисто кайф.

Відмінністю цієї моделі від конкуруючих моделей інших виробників є те, що замість карбонової пластини в підошві розміщено карбонові “прути”. Це теоретично дозволяє навантажувати їх незалежно, що має нівелювати відмінності між атлетами та їх техніки бігу.

Коли я кілька разів бігав в цих кросівках на біговому тренажері то вони виявилися не такими вже й класним – якось наче забагато гуми під п’ятою і не відчувається тієї неймовірної пружності як у Nike Vaporfly. І я навіть розчарувався в них.

А потім я побігав швидкісні інтервали (по 1 км) на вулиці – і тут кросівки показали себе дуже добре. В них не відчуваєш, що біжиш швидко, якось усе легко йде. Але високий темп при цьому тримати дуже легко. Коротше ці кросівки люблять високий темп. При цьому я помітив, що приземлюю стопу на середину, але все одно відчуваю, що наче під п’ятою забагато матеріалу трошки.

Якщо виключно суб’єктивно порівнювати відчуття з іншими супер-кросівками то вийде щось таке:

  • Nike ZoomX Vaporfly NEXT% – відчуваються як трамплін аж до самого кінця дистанції.
  • Saucony Endorphin Pro – відчуваються як звичайні класичні кросівки, але легкі та такі що просять бігти швидше.

Я дуже задоволений покупкою і не міг би сказати, що з усіх вище згаданих якась одна модель помітно краща за іншу. Проте вони достатньо різні щоб роль грали особисті вподобання.

У цієї моделі невдалий язичок – він у мене постійно якось складається і ніколи не вдається його покласти рівно по центу. Проте під час бігу його взагалі не помічаєш.

Матеріал верху який на дотик ледь не наждачний папір нагадує, хоча прозорий і дихає. Для порівняння у Nike я кожного разу боюся порвати верх чи відірвати язичок коли їх вбуваю. А Saucony просто як звичайні щоденні кросівки для мене – ніяких переживань.

Повна ціна складає $250, що для супер-кросівок цілком середня ціна. Але мені вдалося “зловити” акцію і придбати цю модель за $200.

На сайті виробника – adidas Adizero Adios Pro 3 Running Shoes – White | Unisex Running | adidas US.